KTO'dan Stratejik Sirket Yönetimi Ve Is Zekasi Konferansi

KTO'dan Stratejik Sirket Yönetimi Ve Is Zekasi Konferansi

Kayseri Ticaret Odasi (KTO) ve Erkin Sahinöz Akademi isbirligiyle düzenlenen konferansta stratejik sirket yönetimi ve is zekâsi konulari genis bir çerçevede ele alinarak, katilimcilarin sorulariyla masaya yatirildi.

KTO Baskani Ömer Gülsoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Latif Baskal, Sevket Uyar, Erkin Sahinöz Akademi Kurucusu ve ABD Merkez Bankasi FED Eski Arastirma Direktörü Erkin Sahinöz ve Hande Çankaya ve Akademi danismanlari, Meclis Üyeleri ve sirket yöneticilerinin yogun olarak katildigi ve gün boyu süren program Rifat Hisarciklioglu Konferans Salonunda gerçeklestirildi.

Konferansin açilis konusmasini yapan KTO Baskani Ömer Gülsoy, “Bugün burada stratejik sirket yönetimi ve is zekâsi konulari genis bir çerçevede ele alinarak, sorunlar masaya yatirilacak. Dünya sürekli degisiyor, dönüsüyor. Inanilmaz süreçten geçiyoruz. Gelisen ve degisen dünyada sirketlerimizin kurtulus reçetesi olarak kurumsallasmaya, markalasmaya ve halka açilma ve yabanci ortakliga önem vermesi gerekiyor. Eger kurumsallasamazsak, markalasamazsak halka açilma yapamazsak sirketlerimizin yasama sansi yok. Onun için de iyi bir kurumsal kimligi oturtmak için kurallari hakim kilmamiz lazim. Eger kurallari hakim kilabilirsek iyi bir planlamayla finans yönünde sikinti ve zorluk çekmeyiz. Sirketlerimizi uzun vadede ayakta tutabiliriz. Hiçbir sey kuralsiz degil. Ticaretin de bir kurali var. Kuralsiz bir ticaret olmaz. Bu yüzden de kurumsallasmamiz ve içimizden marka çikarmamiz gerekiyor. Oda olarak, aile sirketlerinde büyüme ve güçlenme, yatirim bulma yöntemleri ve halka arz ve dijital dönüsüm konularini kapsayan bir seminerimiz sürecek” dedi.

Alaninda uzman isimlerin söz aldigi konferansin açilisini gerçeklestiren FED eski Arastirma Direktörü ve Stratejik Sirket Yönetim Danismani Erkin Sahinöz, firmalarin basarili olmasinda en önemli kriterlerden birinin gerçek anlamda is zekâsi sistemine sahip olmalari oldugunu ifade etti.

Sahinöz, veri ile desteklenmeyen kararlarin basarili olma ihtimali oldukça düsük oldugunu belirterek, “Verisini sinirlandirmayan sirketler ayakta kalamaz.” dedi.

Yatirimci ve üreticiler için bir risk ortami olduguna deginen Sahinöz, “Unutmayin ki sizi devirecek yumruk en sert yumruk degildir. Hiç beklemediginiz yerden gelen yumruktur. Risk dedigimiz sey bildigimiz bilinmeyendir. Bir belirsizlik çagi yasiyoruz ve burada bizi devireceklere hazirlikli olmaliyiz. Örnegin Covid. Bizler için beklenmedik bir yumruk oldu. Iyi okuyabilirsek bunu yasamaya devam edecegimizi görürüz” diye konustu.

Belirsizlikle birlikte karmasik bir dönemden geçirildiginden söz eden Sahinöz, yeni gelen teknolojilerin çok kolay anlasilamayabilecegini ifade etti.

Sahinöz, “Hayatimiza giren ve entegre etmek zorunda oldugumuz, uyumlanmak zorunda oldugumuz ne kadar yeni teknoloji ve inovasyon varsa anlasilmasi çok zor seyler. Bunu en güzel açiklayan örnek ise block chainler” dedi.

Muglakligin gittikçe artan bir etkisi oldugunu dile getiren Sahinöz, “Staratejik sirket yönetimi, is zekasi, büyük veri, nesnelerin interneti. Herkes bunlari anlatiyor, bunlardan bahsediyor. Peki bunlari ne kadar hayatimizin içerisinde ne kadarini uygulamaya alabildik. Muglakliktan kastim o veriyi toplamak. Is verisini üretilmesi, toplanmasi ve analizinde maalesef çok gerideyiz” dedi.

Erkin Sahinöz’ün konusmasinin ardindan Hakan Çaliskantürk ’Sirketler Neden Batar’, Bülent Kavakli, ’Mataverse’de Yasam - Metaverse ileYasam’ Cumhur Inan Bilen ’Mali Mevzuatta Güncel Gelismeler’, Halil Bedir ’Satista Zihinsel Fiziksel ve Psikolojik Performans Artisi’ konularinda bilgi verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile