Küçükçekmece'de Özel Yetenek Sinavlari Hazirlik Kurslarinda Büyük Basari

Küçükçekmece'de Özel Yetenek Sinavlari Hazirlik Kurslarinda Büyük Basari

Küçükçekmece Belediyesinin ücretsiz kurslarinda egitim gören egitim gören ögrencilerin yüzde 80’i istedigi okula yerleserek, hayallerine ulasmanin mutlulugunu yasiyor. Belediye, ihtiyaç duyulan alanlarda ögrencileri istihdam ederek, is imkani da sagliyor.

Küçükçekmece Belediyesi egitimde firsat esitligi ilkesiyle ücretsiz sürdürdügü Polis Meslek Egitim Merkezi (POMEM), Beden Egitimi ve Spor Yüksekokullari (BESYO) ve Spor Liselerine hazirlik kurslariyla gençlerin yüzünü güldürüyor. Basari çitasinin her geçen gün yükseldigi kurslarda, egitim gören ögrencilerin yüzde 80’i istedigi okula yerleserek, hayallerine ulasmanin mutlulugunu yasiyor. Küçükçekmece Belediyesi mezuniyetleri sonrasi, ihtiyaç duyulan alanlarda ögrencileri istihdam ederek, is imkani da sagliyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü tarafindan düzenlenen özel yetenek sinavlari hazirlik kurslarinda ögrenciler, alaninda tecrübeli egitmenler esliginde haftada 10 saat egitim aliyor. Parkur destegi ile sürat, çabukluk, güç, denge, koordinasyon ve dikkat gibi alanlarda 9 ay boyunca salon antrenmani egitimine tabii tutulan ögrencilere; fitness, diyetisyen hizmeti, kosu antrenmani, TYT deneme sinavlari destegi ve etüt hizmeti de veriliyor. Kurslardan son 5 yilda bin 830 ögrenci yararlandi.

‘Egitim aldigim kurumda, ögretmen oldum’

Küçükçekmece Belediyesi Spor Egitmeni Yunus Emre Dinç, egitim aldigi kurumda ögretmenlik yapmanin mutlulugunu dile getirerek, “2019 yilinda belediyemizin özel yetenek sinavlari hazirlik kurslariyla hayal ettigim bölüme hazirlandim ve kazandim. 2023 yilinda BESYO’dan mezun olup, Küçükçekmece Belediyesi’nde ise basladim. Bu gerçekten mükemmel bir duygu. Burada egitim aldigim dönemde, arkadaslarimizla mezun oldugumuzu ve burada baska ögrencilere egitim verdigimizi düsünürdük. Tam olarak o hayali gerçeklestirdim. Hayallere bir adim daha yaklasmayi saglayan, zorlu süreci kolaylastiran ve yardimci olan Küçükçekmece Belediyesi’ne ve Baskanimiz Kemal Çebi’ye tesekkür ederim” diye konustu.



‘Yüzde yüz basari hedefiyle teorik ve pratik egitim veriyoruz’

Bu zorlu süreçte tüm ögrencilere disiplinli çalismayi tavsiye eden Küçükçekmece Belediyesi Spor Egitmeni Dogukan Yücekaya ise “BESYO, Spor Lisesi ve POMEM hedefleyen tüm gençlere zayif yönlerini güçlendirmeyi, fiziksel hazirlik yapmayi, motivasyonu yüksek tutmayi, test çözme aliskanligi kazanmalarini öneririm. Burada yüzde yüz basari hedefiyle ögrencilere teorik ve pratik egitim vererek, ögrencilere çok yönlü bir egitim destegi sunuyoruz. Bu kursun Küçükçekmeceli ögrenciler için firsat oldugunu düsünüyorum. Ben de bu kurslar sayesinde hayalime ulastim ve bir egitmen olarak bu kurumda yoluma devam ediyorum. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Kurslara basvuru yapmak isteyen ögrenciler, 444 4 360/7996 numarali telefonu arayarak ayrintili bilgi edinebilirler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile