Kursiyerlerden Ihtiyaç Sahibi Ögrencilere Karne Hediyesi

Kursiyerlerden Ihtiyaç Sahibi Ögrencilere Karne Hediyesi

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde Halk Egitimi Merkezi’nce bir ilkokulda açilan kursa katilan kursiyerler, gönüllü olarak yaptiklari kiyafet ve kalemliklerle ihtiyaç sahibi ögrencileri sevindirecek.

Elbistan Halk Egitimi Merkezi (HEM), Fatih Ilkokulu’nda ögrenci velilerine yönelik olarak dikis-nakis ve giyim kursu açti. Dikis-nakis ve giyimle ilgili aldiklari teorik bilgileri pratige döken 30 kursiyer, usta ögreticilerinin destegi ile meslek sahibi olmanin adimlarini atmaya basladi.

Tecrübe kazanarak kendilerini gelistiren kursiyerler, ihtiyaç sahibi ögrencileri sevindirmeye karar verdi. Maddi durumu iyi olmayan ögrenciler için kollari sivayan kursiyerler, el emegi göz nuru dökerek kiyafet ve kalemlik gibi ürünler hazirladilar. Kursiyerlerin hazirladiklari ürünler, ihtiyaç sahibi 92 ögrenciye karne hediyesi olarak ulastirilacak.

Elbistan Milli Egitim Müdürü Fatih Çetin, Fatih Ilkokulu’ndaki kursiyerlerle bir araya geldi. Kursiyerlerin meslek ögrenmenin yaninda anlamli bir sosyal sorumluluk projesine imza attigini vurgulayan Çetin, “Anne sefkatinin en güzel yansimasina sahitlik ettik” dedi.

Çalismada emegi geçen kursiyer ve usta ögreticileri kutlayan Milli Egitim Müdürü Çetin, “Halk Egitimi Merkezi’mizce açilan dikis-nakis kursundaki kursiyerlerimiz, ihtiyaç sahibi ögrencilerimizin yüzünü güldürmek için böyle bir çalismaya imza atmis. Kursiyerlerimizin emek ve çabalari ile üretilen kiyafet ve kalemlikler, özenle paketlenerek 92 ögrencimize karne hediyesi olarak verilecek. Halk Egitimi Merkezi Müdürlügümüze, kurs ögreticilerimize ve kursiyerlerimize tesekkür ediyorum. Hepsinin eline ve emegine saglik. Imece usulüyle çok güzel kiyafetler hazirlanmis. Meslek ögrenme gayesiyle geldikleri kursta, yardimlasmanin ve dayanismanin da özel bir örnegini sergilediler.

Okul idaremize teslim edilen kiyafet ve kalemlikler, yariyil karnesini alacak 92 çocugumuza karne hediyesi olarak dagitilacak” seklinde konustu.

Kursiyer kadinlar ise projede yer almaktan dolayi mutlu olduklarini belirttiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile