Kurumlar, Vatandasin Ayagina Gidiyor

Kurumlar, Vatandasin Ayagina Gidiyor

Sirnak’ta kamu görevlileri hane ziyaretleriyle vatandaslarin sorunlarini çözüme kavusturuyor. Sirnak Valiliginin hayata geçirdigi proje ile kamu görevlilerince yapilan hane gezileriyle vatandaslarin evleri ziyaret edilerek, sorunlari ve talepleri tespit edilip çözüme kavusturuluyor.

Sirnak Valiligi kirsalda yasayan vatandaslarin talep ve sorunlarinin giderilmesi amaciyla ’Aile Bulusmalari Projesi’ hayata geçirdi. Projede tarim ve orman müdürlügü, sosyal yardimlasma ve dayanisma vakfi, müftülük, ISKUR, saglik müdürlügü, milli egitim müdürlügünün de yer aldigi 10 kurumun personelinin bulundugu heyetler olusturuldu. Kurum personelleri 15 bin 606 haneyi ziyaret ederek, aile bireylerinin sorun ve taleplerini dinledi. Talepler komisyon üyelerince rapor haline getirilerek, valilige sunuldu.

Bu çerçevede 10 bin 202 ailenin ilettigi, fiziki kosullari elverisli olmayan evlerin onarimi, ihtiyaci olanlara nakdi ve gida destegi, rahatsizligi bulunanlarin saglik birimlerine yönlendirilmesi, is arayanlarin ISKUR’a kaydinin yapilmasi, sokaklarin aydinlatilmasi gibi talepler ilgili kurumlarin çalismalariyla karsilandi. Komisyonda yer alan Sirnak Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi uzmani Bisar Altürk, Sirnak valiligine bagli kurumlar olarak köy, mezra ve kirsal mahallelerde yasayan, yetkililere ulasmakta zorluk çeken vatandaslarla görüstüklerini, sorun ve talepleri dinlediklerini söyledi.



10 kisilik ekip halinde ev ev dolastiklarini anlatan Altürk, “Sorun ve talepleri forma isledikten sonra valilige rapor ediyoruz. Vatandasin sorunu veya talebi hangi kurum nezdinde çözülecekse ona bilgi verilip, hizla çözülüyor. Vatandaslar tarafindan olumlu mesajlar aliyoruz” dedi.

Kumçati beldesi Nasirhan Mahallesinin muhtari Nezir Bertan da komisyon üyeleri ile hane ziyaretlerine katildigini belirterek, vatandaslarin bu ziyaretlerle sorunlarinin çözülmesinin önemli oldugunu söyledi.

Bertan, "Böyle bir projenin varligini devlet vatandas dayanismasi açisindan degerli buluyorum. Sorun ve talepleri olanlar durumu bildirdiler. Ziyaretlerden vatandas çok memnun. Ilk defa böyle genis ve sonuç odakli bir uygulama gördüler. Emegi geçen herkesten Allah razi olsun. Mahallem adina valiligimize tesekkür ediyorum. Bu sorun ve taleplerin en kisa zamanda çözülmesini talep ediyoruz” diye konustu.

Kamu görevlilerince sorunlari ögrenilmek üzere evlerinde ziyaret edilen vatandaslardan Selman Güler, komisyon üyelerine ilettigi sorunlarin kisa sürede çözüme kavusacagina inandigini belirtti.

Güler, "Ilk defa böyle bir uygulama gördüm. Valiligimize ve buraya gelen arkadaslara tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile