Kuşadası’Nda Çarşamba Pazarında Deri Ürünü Satışı Yasaklandı

Kuşadası’Nda Çarşamba Pazarında Deri Ürünü Satışı Yasaklandı

Kuşadası’nda her Çarşamba günü kurulan tekstil pazarı, bu hafta bir gerginliğe sahne oldu.

Kuşadası’nda her Çarşamba günü kurulan tekstil pazarı, bu hafta bir gerginliğe sahne oldu. Kuşadası Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda, Çarşamba pazarında deri ve deri ürünlerinin satışı yasaklandı. Kuşadası Belediyesi Zabıta Ekipleri, kararın uygulanması için Pazar yerine gidince önce arbede çıktı, ardından bazı pazarcılar mal taşıdıkları sandıkları tabut gibi kullanarak olayı protesto etti. Kuşadası Emniyet Müdürlüğü asayiş ekiplerinin de olay yerine gitmesiyle ortalık yatışırken, 20 kadar pazarcı belediyeye gitti.

Belediye binasına giren ve deri ürünleri satışının yasaklanmasına tepki gösteren pazarcılarla, Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç ve Belediye Meclisi Üyesi Zekeriya Tünk görüştü. Pazarcılara Belediye Meclisinde alınan kararın uygulandığını belirten Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, pazarcılara önceden tebligat yapıldığını ve bilgi verildiğini söyledi. Pazarcılara, uzun süre önce kendilerine bilgi verilip verilmediğini soran Ahmet Kireç, “Zaten önceden bu satışların yasaklanacağını biliyordunuz. Şimdi neden tepki gösteriyorsunuz?” diye sordu. Bunun üzerine belediye binası önünde toplanan 20 civarındaki esnaf dağılarak, Pazar yerine geri döndü.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Kuşadası’nda deri ve deri ürünleri satan esnaflar ile çarşamba pazarından deri ürünü ve imitasyon malzeme alan tüketicilerin yoğun şikâyetleri üzerine konuyu değerlendiren belediye meclisimiz, pazar yerlerinde deri ve benzeri ürünlerden üretilen malların satışını yasaklama kararı almıştır. Zabıtamızın bugün gerçekleştirdiği bu uygulamasına ise pazarcıların bir kısmı itiraz etmiştir. Ancak uygulama devam edecektir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile