Limak Dogu Anadolu Çimento Halka Arz Oluyor

Limak Dogu Anadolu Çimento Halka Arz Oluyor

Limak Sirketler Grubu’nun istiraki Limak Dogu Anadolu Çimento halka arz oluyor.

Özellikle Dogu Anadolu Bölgesi ve Güneydogu Anadolu Bölgesi’nde yatirimlarina devam eden Limak Sirketler Grubu’nun istiraki Limak Dogu Anadolu Çimento halka arz oluyor. Sirket paylarinin halka arzi için 8 Subat 2024 tarihinde Sermaye Piyasasi Kurulu’ndan (SPK) onay alindi. Islemin Subat ayi içerisinde gerçeklestirilmesi hedefleniyor.

Sirketin sermaye arttirimi ve ortak satisi ile yapilacak halka arzinda, pay basina satis fiyati 16,20 TL olarak belirlenirken, halka arz sonrasi sirketin sermayesinin yaklasik yüzde 30’una karsilik gelen kismi borsada islem görmeye baslayacak. Borsa Istanbul’da, Yildiz Pazar’da LMKDC koduyla islem görecek sirket paylarinin halka arzinda konsorsiyum liderligini Halk Yatirim yürütecek.

Halka arz gelirinin tamami büyümeye

Nüfusu ve yüz ölçümüyle Güneydogu Anadolu Bölgesi’nin en büyük sehri Sanliurfa’da kurulu olan Limak Dogu Anadolu Çimento’ya ait Sanliurfa fabrikasi, 875 bin metrekare açik alaniyla yilda yaklasik 2,2 milyon ton çimento ve 1,5 milyon ton klinker üretim kapasitesine sahip. Sirket, halka arzdan saglanacak gelirin tamamini büyümesinde kullanarak Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesi’nde satislarini arttirmayi hedefliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile