Liseliler En Güzel Siirlerini Osmangazi'de Okudu

Liseliler En Güzel Siirlerini Osmangazi'de Okudu

Osmangazi Belediyesi tarafindan bu yil 13’üncüsü düzenlenen Liseler Arasi Mevlana Siir Yarismasi’nin kazananlari belli oldu.

Sanata ve sanatçiya büyük destek veren Osmangazi Belediyesi, Liseler Arasi Mevlana Siir Yarismasinin bu yil 13’üncüsünü düzenledi.

Düzenlenen yarismaya liseli ögrenciler yazdiklari en güzel siirleriyle katildi.

Yarismaya katilan eserler her biri uzman jüri üyeleri Metin Önal Mengüsoglu, Nesrin Karaca, Sadettin Egri, Mustafa Bespinar ve Ercan Yilmaz, tarafindan seçilerek derecelendirildi. Yogun katilimin oldugu yarismada, Neyden Kalbim eseriyle Fatma Zülal Kaymak birinci, Ensari Erbaa eseriyle Muhammet Alatar ikinci ve Arayis siiriyle Hacer Betül Süslü üçüncü oldu. Yarismada birinciye 8 bin, ikinciye 7 bin üçüncüye ise 6 bin lira para ödülü verildi.

Mansiyon almaya hak kazan siirlerin sahipleri Seda Derman, Zekiye Betül Erkalp ve Canan Akhüseyinogluise 3 bin lira para ödülü almaya hak kazandi. Dereceye giren liseli sairler ödüllerini Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar’in elinden aldi.

Sadirvanli Han Egitim Akademisi’nde düzenlenen törende konusan Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyemiz gerek sehircilik noktasinda ve tarihi dokunun ayaga kaldirilmasi noktasinda çok önemli hizmetleri var bunun yaninda sosyal ve kültürel faaliyetlerde de öne çikan etkinliklerimiz mevcut, bu etkinliklerimiz restore etmis oldugumuz yapilar içerisinde ayni bir hüviyete bürünen ve kurumsallasan, faaliyetler olarak ortaya çikiyor. Restorasyon yaptigimiz Ördekli Kültür Merkezi, Seyyid Usul Kültür Merkezi, Kedili Tekke ve Sadirvanli Han Egitim Akademisi, markalasmis ve çok fazla etkinligin yapildigi eserlerimiz olarak ortaya çikiyor. Belediyemiz Ahmet Hamdi Tanpinar Edebiyat Yarismasi 21 yildir sürdürüyor. Liseler Arasi Mevlana Siir Yarismasi kurumsallasti ve bu yarismayi 13 yildir sürdürüyoruz. Biz bu yarismasi Osmangazi sinirlari içinde baslattik, Bursa geneline yaydik. Simdi ise Türkiye çapinda sürdürüyoruz. Bu yarismayi sürdürürken sadece Osmangazi Belediyesi degil, Milli Egitim Müdürlügü ve Milli Egitim Bakanligini da bu ise ortak ederek sürdürüyoruz. Ben dereceye giren eserlerin sahibi ögrencileri tek tek tebrik ediyorum” dedi.

Sair Metin Önal Mengüsoglu da, “Bursa’mizi kültürel anlamda ihya etmek için çalisan Mustafa Dündar baskanimiza verdigi destekten dolayi tebrik ediyorum. 13 yildir devam ettirdigimiz bu yarisma son derece kiymetlidir” diye konustu.

Osmangazi Ilçe Milli Egitim Müdürü Metin Sezer de, “Sehri ihya ederken kültürel anlamda da bu ihyayi gerçeklestiren Osmangazi Belediye Baskanimiz Mustafa Dündar’a tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Dereceye giren ögrenciler ödüllerini Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar’in elinden aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile