"Maganda" Kurşununu Önlemek İçin Düğünleri Geziyor

BURAK AYDIN - Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Bozhüyük Belediye Başkanı Fatih Çetinkaya, beldede "maganda" kurşununu önlemek için düğünleri ziyaret edip silahla havaya ateş edilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düğünlerde silah atılmasının önüne geçmek için bu konuda gereken hassasiyeti ve belde de huzuru sağlamak için düğünleri ziyaret ettiğini kaydetti.

Son haftalarda özellikle Afyonkarahisar'ın çeşitle belde ve köylerinde maganda kurşunlarıyla çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ya da yaralandığını ifade eden Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Düğünlerde silah atılmasından dolayı istenmeyen kazalar meydana geliyor. İnsanlar bundan dolayı canından oluyor ya da yaralanıyorlar. Evlatlarını kaybediyorlar. Bunun arkasından gelen bir sürü sıkıntı var. Bunun için düğünlerde silah atılmamasını tavsiye ediyoruz. Beldemdeki düğünleri ziyaret ederek insanlara çeşitli uyarılarda bulunuyorum. Hem hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum hem de silah atılmaması için çeşitli telkinlerde bulunuyorum. Bu konuda gereken çalışmaları yapıyoruz. Düğün sezonu boyunca beldedeki düğünleri ziyaret ederek konu hakkında gereken hassasiyetin gösterilmesini isteyeceğim."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile