Mahalle Mutfaklari 2 Milyon Mersinliye Hizmet Veriyor

Mahalle Mutfaklari 2 Milyon Mersinliye Hizmet Veriyor

İçel’de, Büyüksehir Belediyesince hizmete sunulan ‘Mahalle Mutfaklari’ projesi sayesinde dar gelirli vatandaslar 3 çesit sicak yemegi 10 TL’ye alabiliyor. Kent genelinde 49 farkli noktada hizmet veren ve son olarak Osmaniye Mahallesi’ne kurulan mahalle mutfagina yogun ilgi gösteren vatandaslar, hizmetten memnun olduklarini söyledi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi bünyesinde 2020 yilinda baslayan ve her gün binlerce vatandasin faydalandigi projeden, dar gelirli, yemek yapmaya vakti olmayan ve yemek yapmayi bilmeyen vatandaslar faydalaniyor. Bütçelerine bir nebze de olsa katki sunmasi için Büyüksehir Belediyesinin mahalle mutfaklarini tercih eden vatandaslar, ashanede temiz bir ortamda pisen ve kent genelinde 49 noktada bulunan mutfaklarla saglikli ve ucuz yemege ulasiyor. 10 TL ile 3 çesit yemek alabilme imkani bulan vatandaslar ise projeden son derece memnun.

"Basladigi günden bugüne 2 milyondan fazla vatandasa hizmet verdik"

Mahalle mutfaklarinin 2020 yilinda hizmet vermeye basladigini söyleyen Sosyal Hizmetler Dairesinde sosyal hizmet uzmani olarak görev yapan Mustafa Gönen Dabak, “Projeye baslanildigi günden bugüne 2 milyondan fazla vatandasa hizmet verdik. Bu hizmetimiz sadece dar gelirlilerle sinirli degil. Evde yemek yapamayan insanlar da gelip burada yemek alabilirler. Su anda Tarsus, Erdemli ve merkez ilçelerde olmak üzere toplam 49 noktada vermekteyiz” dedi.

Temsili ücretlerle hizmetlerini sürdürdüklerini kaydeden Dabak, 10 TL gibi düsük bir ücretle hizmet verdikleri için taleplerin her geçen gün arttigini söyledi.

Her mahalleden talep geldigini belirten Dabak, “Osmaniye Mahallesi’ne yeni açildi. Bütün mahallelerde açilmasi için biz elimizden geldigince çalisiyoruz” ifadelerini kullandi. Dabak, vatandaslara çagri yaparak, “Vatandaslarimizi doyurucu yemeklerini gelsinler buradan uygun fiyatlara alsinlar ve yemegin tadini çikarsinlar” diye konustu.



Mahalle mutfaklari her kesimden binlerce kisiye doyurucu, temiz ve ucuz yemek sagliyor

Annesi yasli oldugu için yemek yapmaya zamani olmadigini söyleyen Önder Kaptaç, “Yemekler muazzam, çok memnunuz. Evde yemek yapamayan herkes gelsin, bu hizmetlerden faydalansin” seklinde konusurken,

ekmek büfesi islettigi için yemek yapmaya vakit bulamadigini söyleyen Çigdem Nurtop, mahalle mutfaklari sayesinde sicak ve doyurucu ev yemeklerini ucuza alabildigini dile getirdi. Çocuklarinin da çok sevdigini belirten Nurtop, “Hem çalisanlar hem yemek yapamayanlar için ideal” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile