Malazgirt HEM'de Yil Sonu Sergisi

Malazgirt HEM'de Yil Sonu Sergisi

Mus’ta Malazgirt Halk Egitim Merkezi (HEM) Müdürlügü bünyesinde düzenlenen kurslarda egitim gören kursiyerlerin hazirladigi el emegi göz nuru eserler, açilan sergiyle ilçe halkinin begenisine sunuldu.

Malazgirt Halk Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesinde Malazgirt Kalesi’nde düzenlenen serginin açilis kurdelesini Kaymakam Yigit Yasar Demirer, Belediye Baskan Vekili Fesih Akkus, Jandarma Komutani Yüzbasi Aydin Aydin, Ilçe Emniyet Müdürü Serhan Türk, Milli Egitim Müdürü Vedat Kaya, kursiyerlerle birlikte kesti.

Burada bir konusma yapan Malazgirt HEM Müdürü Fehmi Ipek, “Bu yil ikincisi düzenlenen ‘Hayat Boyu Ögrenme Haftasi’ açilis programimiza hos geldiniz. Bu yilki temamiz ‘Geri Dönüsüm’. Geri dönüsüm sayesinde kursiyerlerimizin ürettigi ürünler ile ülke ekonomisine katki saglamaya devam ediyoruz. Gönüllülüge bagli olarak her yastaki insanlarin ilgi, yetenek ve beklentileri dogrultusunda mesleki ve teknik, sosyal ve kültürel amaçli kurslar düzenlenmektedir. Hayat boyu ögrenmede egitim merkezi olan halk egitim merkezleri, besikten mezara kadar egitim ilkesiyle tüm bireylere, toplumun içindeki tüm insanlara hizmet vermeyi kendisine amaç edinmis egitim kurumlaridir. Malazgirt Halk Egitim Merkezi Müdürlügü olarak 2021-2022 genel mesleki alanda toplam 324 kurs açilmis, bu kurslarda 4 bin 232 kursiyer egitim almis olup; bu kurslarda 77 usta ögretici görev yapmistir. Ayrica Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ve esi Emine Erdogan hanimefendinin baslatmis olduklari okuma-yazma seferberliginin ikinci döneminde 14 adet okuma-yazma kursu ve 8 adet okuma-yazma seviye tespit sinavi düzenlenmistir. Yil içerisinde yaptigimiz çalismalarda bizlerden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen ve bizleri cesaretlendiren Kaymakamimiz Sayin Yigit Yasar Demirer’e, Ilçe Milli Egitim Müdürümüz Vedat Kaya’ya basta olmak üzere çalismalarimizda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Folklor ekibinin gösterisi, müzik dinletisi ve minik ögrencilerin geri dönüsüm defilesinin ardindan kursa katilan kursiyerlerin yil boyunca yaptigi el isi biçki, dikis, nakis gibi ürünlerin yer aldigi sergiyi gezen Kaymakam Yigit Yasar Demirer, Belediye Baskan Vekili Fesih Akkus ve beraberindekiler, kursa katilan kadinlari çalismalarindan dolayi kutladilar.

Yil sonu sergisine Kaymakam Yigit Yasar Demirer, Belediye Baskan Vekili Fesih Akkus, Jandarma Komutani Yüzbasi Aydin Aydin, Ilçe Emniyet Müdürü Serhan Türk, Milli Egitim Müdürü Vedat Kaya, Ilçe Kültür ve Turizm Müdürü Sevil Yaman Acaroglu, Ilçe Halk Egitim Merkezi Müdürü Fehmi Ipek, kurum müdürleri, kursiyeriler ve çok sayida vatandas katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile