Başsavcılık ile Manisa Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle "Adli Olaylarda Basının İzleyeceği Yol" isimli bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Adliye konferans salonunda, ulusal ve yerel basın mensuplarına yönelik toplantıda konuşan Yıldırım, Anayasa'nın 25, 26 ve 34. maddelerinde, Basın Kanunu ve basın özgürlüğüne ilişkin düzenlemeler olduğunu kaydetti.
Basın özgürlüğünün demokrasilerde olmazsa olmazlardan olduğunu dile getiren Başsavcı Yıldırım, “Basın özgürlüğü, bir yönüyle kişi hak ve özgürlüklerinin teminatı olma vasfına sahipken uygun şekilde kullanılmadığında bunlar için tehlike de teşkil edecektir. Zaman zaman karşılaştığımız aksaklıkları arkadaşlarımızla değerlendirdiğimizde gördüğümüz husus, art niyetli olmayan veya olumsuz bir düşünce barındırmayan ancak mevzuata ilişkin tereddütlerden kaynaklanan uygulama farklılıklarıdır. Bu toplantı, bu tereddütleri ortadan kaldırma noktasında bir vesile olacaktır.” dedi.
Toplantının Türkiye'de ilk olabileceğini vurgulayan Yıldırım, "Bizler uygulamada karşılaştığımız sorunlarda haberlerle ilgili yasal sınırların zorlandığını gördüğümüzde, basın savcımızla beraber konuyu değerlendirirken hakikaten bazen çok zorlanıyoruz. Hele ki suç sınırının aşıldığı noktalarda, arkadaşlarımızın zarar görmemesi hususunda çok sıkıntılı durumlar olmaktadır." diye konuştu.
Toplantıda daha sonra Çocuk Bürosu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür Turhan çocuk suçlarında basın mensuplarının dikkat etmesi gereken hususlar, Basın Savcısı Hünkar Ersen Kırlangıç ise basın hukuku hakkında bilgi verdi .
Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım: Basın Özgürlüğünün De Sınırları Var
Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, basın özgürlüğünün de sınırları olduğunu söyledi.