Manisa'daki Yapilarin Depreme Dayaniklilik Tespiti Için Basvurular Basladi

Manisa'daki Yapilarin Depreme Dayaniklilik Tespiti Için Basvurular Basladi

Manisa Büyüksehir Belediyesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile imzaladigi protokol dahilinde Manisa il genelindeki 600 bin bagimsiz birimden olusan yapinin depreme dayanikliliginin tespiti için basvurulari almaya basliyor.

Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Manisa’daki yapilarin depreme dayanikliliginin tespiti için Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün öncülügünde çalismalarini baslatan Manisa Büyüksehir Belediyesi, vatandaslarin Yapi Risk Denetimi Basvurularini almaya basliyor. Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Metin Memis, Encümen Salonu’nda Bilgi Islem Daire Baskani Kahraman Karabacak ile Imar ve Sehircilik Daire Baskani Ünsel Gökçe’nin yer aldigi toplantida Yapi Risk Denetim Basvurusu hakkinda bilgilendirmede bulundu.

Basvurular Internet sitesi üzerinden yapilacak

07 Nisan Cuma günü Manisa Büyüksehir Belediyesi internet sitesinde Yapi Risk Denetim Basvurusu ekraninin aktif hale gelecegini belirten Genel Sekreter Yardimcisi Metin Memis, “Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak Manisa Celal Bayar Üniversitemiz ile imzalamis oldugumuz protokol kapsaminda Manisa il genelinde bulunan 600 bin bagimsiz yapinin deprem risk arastirma formlariyla ilgili çalismalar kurumuzda baslamisti. Bugün bunun ilk etabina basliyoruz. Yapacagimiz çalismalarda Bilgi Islem Daire Baskanligimiz ile Imar ve Sehircilik Daire Baskanligimiz tarafindan ortaklasa yürütülen program kapsaminda ilk olarak vatandaslarimizin taleplerini toplamaya baslayacagiz. Teknik ekiplerimizin hazirladigi program modülünü hizmete almis bulunmaktayiz. Manisa Büyüksehir Belediyesi web sitesi üzerinde bulunan link üzerinden vatandaslarimiz müracaatlarini yapacak. Müracaat ekranimiz web sitemizde olmasinin yani sira her türlü mobil cihaza uyumlu olarak çalismaktadir. Vatandaslarimiz, cep telefonu ya da tabletlerinden girerek basvurularini yapabilirler. Basvurular tamamlandiktan sonra, ellerinde plan projesi olan bina yapilarimiz öncelikli olmak kosuluyla bütün binalarimizin kontrolleri yapilmaya baslanacak” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile