Masiad Toplantısında Malatya'nın Turizm Ve Kültürel Sorunları Konuşuldu

Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MASİAD) Mayıs ayı olağan toplantısı İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaeddin Kabahasanoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Anemon Otelde gerçekleştirilen ve Malatya'nın turizm ve kültürel sorunlarının masaya yatırıldığı ve çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantıya MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, yönetim kurulu ve dernek üyeleri katıldı. Ağırlıklı olarak Aslantepe Açık Hava Müzesi ve Nemrut Dağı'nın konuşulduğu toplantıda Kültür ve Turizm Müdürü Kabahasanoğlu turizmin gelişmesi için gerçekleştireceği projeler hakkında dernek üyelerine bilgi verdi ve onların sorularını da yanıtladı.
Kabahasanoğlu Nemrut'a verilen ödenekler konusunda ki soruyu "Malatya ve Adıyaman'a Nemrut ve çevresinin iyileştirilmesi için verilen ödenekleri belirlenmesinde her iki ilin konaklayan turist sayıları ölçüt alındı. Malatya'da 1349 yatılı turist ağırlanırken Adıyaman'da bu sayı 50 binlerin üzerinde" dedi.
Kültür ve Turizm Müdürü Kabahasanoğlu "Malatya'da turizm anlamında bugüne kadar yatırım yapılmamış. Yaklaşık 2 ay sonra açılacak olan Aslantepe Açık Hava Müzesi ile turist akışı önemli miktarda artacaktır. Aslantepe, Malatya için kayısı kadar hatta kayısının ekonomik getirisinden daha fazla getirisi olacağına inanıyorum. Çünkü, Aslantepe'de dünyanın ilk kent devleti kurulmuş. İnsanlar burayı görmek için akın akın gelecektir. O nedenle Bütün Malatya'nın güçlerini birleştirerek Aslantepe'ye odaklanması
gerekir. Çünkü insanların konaklayacağı, yatacağı, gezeceği, alışveriş yapacağı mekanların oluşturulması ve Malatya'yı anımsatacak biblo-kupa gibi objelerin üretilmesi gerekir. Biz Devlet olarak Aslantepe çevresinde tematik köy oluşturma projesini bölgeye kazandırma çalışmaları son aşamaya gelmiş durumda" şeklinde konuştu.
MASİAD başkanı İbrahim Güngör, "Kültürel anlamda çok zengin bir kent olmamıza rağmen taşınmaz varlıklarımıza sahip çıkmamışız, örneğin Nemrut için 'bizimdir-sizindir ' tartışmasını yapıyoruz da orda yerde yatan eserleri ayağa kaldırmıyoruz, Battalgazi'deki yok olan surlar, Doğanşehir'de ortaya çıkarılmayı bekleyen sur ve mozaikler aynı şekilde Arapgir, Darende'de birçok kültürel varlığımız gün yüzüne çıkmayı bekliyor. Devlet olarak bunların bir an önce ortaya çıkarılması için çalışmalar yapılması gerek,
bizlerde MASİAD olarak bu tür çalışmalara her zaman destek vereceğiz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile