MASKI'nin GES Yatirimlariyla 35 Milyon TL'lik Elektrik Üretimi Yapiliyor

MASKI'nin GES Yatirimlariyla 35 Milyon TL'lik Elektrik Üretimi Yapiliyor

MASKI Genel Müdürlügü tarafindan Kula ilçe merkezine yeterli su temini noktasinda yapilan 120 milyon TL’lik dev yatirim kapsaminda 20 kilometre çelik içme suyu terfi hatti dösendigini ve 5 bin tonluk da içme suyu deposu insa edildigini ifade eden Manisa Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mehmet Güzgülü, “Simdi de deponun üzerine günes enerji paneli montaji yaptik. Içme suyu pompalarinin elektrik giderlerinin bir bölümünü buradan karsilayacagiz. Bugüne kadar kurdugumuz 8 megavatlik günes enerji santralleriyle 35 milyon TL’nin üzerinde elektrik üretimi yaptigimizi da belirtmek istiyorum” dedi.

Manisa Büyüksehir Belediyesi 2024 yili ilk meclis toplantisi Manisa Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mehmet Güzgülü baskanliginda gerçeklesti. Güzgülü, toplantida Büyüksehir Belediyesi ve MASKI Genel Müdürlügü’nün çalismalari hakkinda meclis üyelerine bilgiler verdi. Il genelinde yatirimlarin hizla devam ettigine vurgu yapan Güzgülü, MASKI Genel Müdürlügü’nün Kula ilçesine yeterli içme suyu temini noktasinda gerçeklestirdigi 120 milyon TL’lik yatirima degindi. Yatirim kapsaminda 20 kilometre içme suyu terfi hatti döseme ve 5 bin tonluk içme suyu deposu insa çalismasinin tamamlandigini belirten Güzgülü, son olarak deponun üzerine günes enerji paneli montaji da yapildigini ifade etti.

Içme suyu pompalarinin elektrik giderlerinin bir bölümünün buradan karsilanacagini belirten Güzgülü, bugüne kadar kurulan 8 megavatlik günes enerji santralleriyle 35 milyon TL’nin üzerinde elektrik üretimi yapildigini söyledi.



Yenilenebilir enerji kaynaklariyla hem çevre hem de bütçenin korunduguna vurgu yapan Baskan Vekili Güzgülü’nün konusmalarinda su ifadeler yer aldi: “Kula ilçemizin içme suyu sikintisina son verdigimiz 120 milyon TL’lik yatirimimiz kapsaminda 20 kilometre çelik içme suyu terfi hatti dösemis ve 5 bin tonluk da içme suyu deposu insa etmistik. Simdi de deponun üzerine günes enerji paneli montaji yaptik. Içme suyu pompalarinin elektrik giderlerinin bir bölümünü buradan karsilayacagiz. Bugüne kadar kurdugumuz 8 megavatlik günes enerji santralleriyle 35 milyon TL’nin üzerinde elektrik üretimi yaptigimizi da belirtmek istiyorum. Yenilenebilir enerji kaynaklariyla hem çevremizi hem de bütçemizi koruyoruz”

Saruhanli’nin 29 milyon TL’lik içme suyu yatirimina baslandi

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün önderliginde il genelinde altyapi yatirimlarina devam eden MASKI Genel Müdürlügü, 29 milyon TL yatirimla Saruhanli merkezin içme suyu kapasitesini artirmak amaciyla 5,5 kilometrelik yeni içme suyu isale hattinda çalismalara basladi.

Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Mehmet Güzgülü de 2024 yilinin ilk meclis toplantisinda bilgilendirmelerde bulundu. Güzgülü, 29 milyon TL yatirimla Saruhanli ilçe merkezinin içme suyu kapasitesini artirmak için 5,5 kilometrelik yeni isale hatti döseme çalismalarinin basladiginin müjdesini verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile