'Memleketimin Sessiz Bayrami' Uluslararasi Film Festivallerinde

'Memleketimin Sessiz Bayrami' Uluslararasi Film Festivallerinde

Asrin felaketini yasayan illerden biri olan Malatya’da, çekilen kisa film ‘Memleketimin sessiz bayrami’ Uluslararasi 38 film festivaline katildi.

Asrin felaketinin vurdugu 11 ilden biri olan Malatya’da yasanan büyük yikimin yeterince duyurulmadigi gerekçesi ile kollari sivayan Malatyali yönetmen Ali Aslan’in çektigi ‘Memleketimin sessiz bayrami’ adli kisa film 38 Uluslararasi Film Festivaline katildi.

Suana kadar 6 seçkiye seçilen ve sosyal medyada yaklasik 4 milyon izlenme alan filmin alacagi tüm ödüller ise Malatya’da depremzedelere bagislanacak. Filmin yönetmeni Ali Aslan, Ramazan Bayrami öncesi çektikleri kisa filmde oynayanlarinda Malatyali gerçek depremzedeler oldugunu söyleyerek birçok festivale basvurduklarini söyledi.

Festivaller de birçok basari beklediklerini söyleyen Aslan, elde ettikleri tüm gelirleri de yine Malatya’da depremzedelerin ihtiyaçlarina kullanilmasi adina bagista bulunacaklarini belirtti.

10 dakikalik kisa filmde Malatyali depremzedelerin yasadigi sessiz bayram konu aliniyor. Geçtigimiz günlerde Istanbul’da gerçeklesen Malatyalilar toplantisinda da filmi izleyen Içisleri Bakani Süleyman Soylu’da filme tam not vermisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile