Mersin'de 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü Kutlandi

Mersin'de 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü Kutlandi

İçel Gazeteciler Cemiyeti (MGC) tarafindan 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydaninda gerçeklestirilen törene Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan, Yenisehir Belediye Baskani Abdullah Özyigit, MGC Baskani Kaya Tepe ile gazeteciler ve bazi kurum temsilcileri katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan törende MGC Baskani Kaya Tepe çelenk sundu.

Programda açiklamada bulunan MGC Baskani Kaya Tepe, 10 Ocak’in tarihsel süreci hakkinda bilgiler verdi. 10 Ocak tarihinin, gazetecilerin haklarinin yasal güvenceye alindigi gün oldugunu söyleyen Kaya Tepe, "1961 yilinda 9 patron olayi sonucu gazeteciler kazanim sahibi oldu. Bu sebeple bugünü tarihe tasimamiz, bizi var eden degerlere sahip çikmamiz gerekiyor. Gazeteciler tarihin her döneminde en zor sartlarda görevini yaptilar. Teknolojik gelismelerin, ekonomik gelismelerin bize fayda saglayacagini düsünürken, ne yazik ki öyle olmadi. Özellikle teknolojinin gelismesi, dijital medyaya geçis, eski geleneksel medyayi çok zor durumda birakti. Bütün medya çalisanlari gazeteciler suan zor durumdalar. Gazetelere verilen ilanlarin sayilari azaldi. Çok büyük bir baski maliyetleriyle karsi karsiyalar. Demokrasinin güçlü olmasini istiyorsaniz, medyanizi güçlü tutmaniz lazim. Gazeteciler, sesini duyurmak isteyen vatandas adina bir sekilde bunu siyasi otoriteye ulastirmaya çalisir" dedi.

10 Ocak tarihini, gazetecilerin dayanisma günü olarak niteleyen MGC Baskani Kaya Tepe, "Profesyonel gazetecilerin bu isi yaparken gazetecilik etik degerlerine bagli oldugunu, ona göre gazetecilik yaptigini unutmamak gerekir. Tabi bütün gruplarda örgütlü olmak, birlik olmak çok önemli ve emegin en yüce deger oldugunu, dayanismanin, birlikte hareket etmenin ne kadar önemli oldugunu görüyoruz. Basin ahlak ilkelerine bagli, tarafsiz, toplum yararini her seyin üstünde tutan ve özel hayata saygili bir anlayisla çalismalarini sürdüren bütün basin mensuplarinin gününü kutluyorum. Gazetecilik ugruna hayatlarini kaybeden her bir meslektasimiza, her bir vatan evladina Allah’tan rahmet diliyorum. Bu zor sartlar altinda ilkeli ve dogru anlayisiyla toplumun gözü, kulagi olmaya devam eden gazetecilerin birlik ve beraberlik simgesi olan 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü kutlu olsun" diye konustu.

Programda, Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan ile Yenisehir Belediye Baskani Abdullah Özyigit de birer konusma yaparak gazetecilerin gününü kutladi. Baskan Tarhan, törenin sonunda fotograf makinesi ile gazetecilerin fotografini çekti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile