Mersin'de Belediye Personeline Yangin Ve Kurtarma Tatbikati

Mersin'de Belediye Personeline Yangin Ve Kurtarma Tatbikati

İçel Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi tarafindan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi personeline yönelik ‘yangin ve kurtarma tatbikati’ yapildi. Tatbikat çerçevesinde personellere tahliye, yangin söndürme ve kurtarma konularinda egitim verildi.

Itfaiye Dairesi ekiplerinin Makine Ikmal Sahasinda gerçeklestirdigi tatbikatta ilk olarak, binadaki yangin alarm butonuna basilarak personelin tahliyesi saglandi. Itfaiye Dairesine bagli Ata Egitim Merkezinde itfaiye egitim amiri olarak görev yapan Muharrem Çavdar, tahliye tatbikatinin ardindan yangina ilk müdahalenin yapilmasi, yangin söndürücülerin kullanilmasi, yangin aninda yapilmasi gerekenler, hangi cins yangin söndürücünün hangi sinif yanginda kullanilacagi gibi hayati konularda teorik ve pratik bilgiler verdi. Ardindan, yanan binada kalmis bir vatandasin merdivenli itfaiye araciyla camdan kurtarilmasi ve dumanda kalmis bir vatandasin sedye ile binadan çikarilisi tatbik edildi.

“Önce teorik olarak anlattik, sonrasinda müdahalesini gösterdik”

Itfaiye egitim amiri Muharrem Çavdar, “Tatbikatta ilk yaptigimiz sey, yangin alarm butonuna basip, içerideki insanlarin disariya tahliyesini saglamak oldu. Akabinde, disarida bir yangin egitimi yaptik. Önce teorik olarak anlattik, sonra da müdahaleyi gösterdik. En son süreçte ise kurtarma operasyonu gerçeklestirdik. Olasi bir yanginda itfaiye aracinin gelip, 2. kattaki bir vatandasi nasil kurtaracagini gördük. Dumanli bir alandan itfaiye personelinin çikartmis oldugu bir vatandasin, sedyeyle asagi indirilmesini tatbik ettik. Ayrica engelli bir vatandasimizi kurtarirken, sandalyeye oturtulup, belli tutma sekilleriyle tahliyesinin nasil gerçeklesecegini gösterdik” dedi.



“Büyüksehir Belediyesinde yangin güvenlik önlemleri gayet iyi bir sekilde alindi”

Büyüksehir Belediyesinin itfaiyeciler için hayata geçirdigi Ata Egitim Merkezinde, itfaiyede görev yapan insanlarin egitiminin yapildigini ifade eden Çavdar, ayrica belediyeye bagli diger birimlerdeki yangin güvenlik önlemleri alinmasindan kurtarma, saglik ve yangin ekiplerinin olusturulmasina kadar birçok isi bu merkezde gerçeklestirdiklerini belirtti.

Büyüksehir Belediyesinin tüm birimlerinde görev yapan personele, rutin olarak yanginla ilgili egitim verildigini ifade eden Çavdar, “Büyüksehir Belediyesinin bütün birimlerinde, yangin güvenlik önlemleri alinmis durumda. Acil bir durumda insanlarin tahliyesini saglayan yangin alarm butonlarinin çalismasi çok önemli. Yangin yükü fazla olabilecek noktalarda yangin tüplerinin sayisi ve konumlandirilmasi da çok mükemmel bir sekilde olusturuldu” diye konustu.



“Çalisanlarimizin yangin tüpünü dogru bir sekilde kullanmayi ögrenmelerini istiyoruz”

Yangin ve kurtarma tatbikatinda itfaiyeden destek aldiklarini kaydeden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nde Is Sagligi Güvenligi Koordinatörü olarak görev yapan Tanyel Gündinç ise “Arama kurtarma acil ekiplerimiz de bu programa dahil oldular. Her yil bunu yapiyoruz. Itfaiye amirlerimiz yangin söndürme uygulamasi yapti. Sonra belediyenin merdivenli araciyla kurtarma operasyonu yapildi. Daha sonra da sandalyeyle kurtarma ve sedye ile ambulansa tasima islemi gerçeklesti. Çok kalabalik bir daire baskanligiyiz. Çalisanlarimizin gerekli durumlarda yangin tüpünü dogru bir sekilde kullanmalarini ve yangin tüplerinin çesitlerini ögrenmelerini istiyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile