Mersin'de Dar Gelirlilere Kiyafet Destegi Sürüyor

Mersin'de Dar Gelirlilere Kiyafet Destegi Sürüyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesince, 2020 yili Temmuz ayinda hayata geçirilen ’Kiyafet Evi’nden 17 ayda 4 bin 600 dar gelirli ailenin faydalandigi bildirildi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, ’Kiyafet Evi’nden özellikle çocuklarinin kiyafet ihtiyacini karsilayan aileler, havanin sogumaya basladigi su günlerde bot ve mont gibi ürünlere yöneldi. Kislik kiyafet ihtiyaçlarini buradan saglayan aileler, bütçelerindeki bir gider kaleminden tasarruf saglamis oldu.

Sosyal Hizmetler Dairesinde görevli Kiyafet Evi Sorumlusu Nesrin Çaliskan, ’Kiyafet Evi’nden faydalanmayi düsünen dar gelirli aileler için su bilgileri paylasti: "Fiyatlarin artisi konfeksiyonu da çok fazla etkiledi. Bu durumdan vatandaslarimiz çok etkilendi. Bizler de destek olmak ve ailelerimizin çocuklarina kiyafet vererek en azindan çocuklarini mutlu etmek adina çalisiyoruz. Vatandaslarimiz dilekçeyle basvuru yapabiliyorlar. 4 aylik periyotlarla yilda 3 kez basvuru haklari var. Ulu Cami karsisindayiz. Vatandaslarimiz ‘Kuslu Cami’ diye bilirler. Onun hemen karsisinda Kiyafet Evi’mize bekliyoruz. Hizmetimiz 2020 Temmuz ayi itibariyle basladi.

Toplam 4 bin 600 ailemize hizmet verdik. Bu destegimizi sürdürüyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile