Mersin'de 'Dogadaki Yasami Kesfet Doga Ile Bütünles' Etkinligi

Mersin'de 'Dogadaki Yasami Kesfet Doga Ile Bütünles' Etkinligi

İçel’de ’Dogadaki yasami kesfet-doga ile bütünles’ projesi çerçevesinde, endemik türlere ev sahipligi yapmasi nedeniyle Cumhurbaskanliginca sit alani ilan edilen, dünyada nesli koruma altindaki caretta caretta kaplumbagalarinin da üreme alani olan Adanalioglu sahilinde bir dizi etkinlik gerçeklestirildi.

TUBITAK 4004 Doga Egitimi ve Bilim Okullari, Tarsus Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Akdeniz Belediyesi isbirliginde organize edilen etkinlige, farkli ilçelerdeki okullardan ögrenciler, ögretmenler ve gönüllüler katildi.

Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak da çocuklara dogayi koruma bilincinin asilanmasini ve çevreci yasama uygulamalarinin yayginlastirilmasini amaçlayan etkinlige katilarak, çocuklari ve proje ekibini yalniz birakmadi. Tüm giderleri TÜBITAK tarafindan karsilanan etkinlikte ögrencilere, deniz canlilarinin korunmasi, tarim arazilerine verilen tahribati en aza indirmek amaciyla verilen mücadele, iklim degisikligi, çevre ve dogal kaynaklarin korunmasinin önemini, biyo/çesitliligin önemi, agaçlarin odun ve odun disi ürünleri, bitki türlerinin çesitliligini korumak için hangi önlemlerin alinacagi ve orman yanginlariyla mücadele yöntemleri anlatildi.

Doga ile uyumlu bir yasam için

“Dogadaki yasami kesfet - doga ile bütünles’ projesi hakkinda bilgi veren Proje Yürütücüsü Meryem Ülkü Yozcu, “Yeryüzü üzerindeki hizli nüfus artisi ve sanayilesme, dogal çevre üzerinde olumsuz etkiler olusturmakta. Bizler de buradan yola çikarak ögrencilerimizle doga ile uyumlu bir yasam bilinci olusturmak amaciyla, bunu da erken yaslarda olusturarak gelecege yasanabilir bir dünya birakmak üzere 7’inci sinif ögrencilerimizi hedef kitle olarak belirledik. İçel’de ögrenim gören tüm ögrencilere açik bir proje ve her ilçemizden ögrencilerimiz projede yer aliyor" dedi.



“Koruma altindaki bölgede sik sik çalismalar yapiyoruz”

Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak da konusmasinda, etkinlige İçel’in 13 ilçesinde bulunan farkli okullardan çocuklarin katildigini belirterek, “Çocuklarimiz, burada deniz ve doga ile bir araya geldi. Adanalioglu’nda kesinlikle korunmasi gereken 1, 2 ve 3’üncü derece sit alanlarimiz var. Cumhurbaskanimiz ile 3 yil önce görüstük ve bu bölge sit alani ilan edilmisti. Göreve geldigimizde sahilde bölgenin 25 yillik çöpü birikmisti. Biz bu çöpü kaldirdik, dogayi temizledik. Milli Egitim Müdürlügümüz ile yaptigimiz projelerle de sik araliklarla gençlerimiz ve çocuklarimizin katilimiyla sahilimizde çevre bilinci egitimi ve temizlik çalismasi gerçeklestiriyoruz. Bu egitimi alip bilinç kazanan çocuklarimiz aile büyüklerine, arkadaslarina ve çevresine de örnek oluyor. Gelecegimiz olan çocuklarimiza daha yasanabilir, temiz ve saglikli bir doga ve çevre birakmak amaciyla böylesi önemli etkinliklerimize devam edecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile