MESKI Abonelikleri Web Sitesi Üzerinden Yapilabilecek

MESKI Abonelikleri Web Sitesi Üzerinden Yapilabilecek

İçel Büyüksehir Belediyesine bagli İçel Su ve Kanalizasyon Idaresi (MESKI) Genel Müdürlügü, dijital dönüsüm projesi kapsaminda Türkiye’de bir ilke daha imza atarak, su ve kanalizasyon idareleri arasindaki en kapsamli online hizmetler uygulamasini hayata geçirdi. MESKI web sitesinde bulunan online islemler menüsü üzerinden vatandaslar artik tüm islemlerini subelere gelmeden dijital ortamda gerçeklestirmeye basladi.

MESKI’nin teknolojik yatirimlari sayesinde ‘online.meski.gov.tr’ adresini kullanarak sisteme giris yapan vatandaslar; ilk abonelik, abonelik devir, abonelik fesih, bilgi güncelleme, borç sorgulama ve ödeme, oku & öde, faturalar ve dekont görüntüleme, fatura itirazi, abonelige ait su ariza bildirimi, kaçak su ihbari, yapilandirma basvurusu, otomatik ödeme talimat sorgulama, randevu islemleri, geçici kapama, tadilat basvurusu, su kesintileri ile ilgili bilgilendirme islemlerini yapabiliyor. Bu sayede MESKI aboneleri subelere gelmeye gerek kalmadan, bulunduklari yerden abonelikle ilgili tüm islemlerini hizli ve kolay bir sekilde tamamlayabiliyor.

“En kapsamli online hizmetler uygulamamizi hayata geçirmis bulunuyoruz”

MESKI Abone Isleri Dairesi Baskani Saniye Selvi Tezcan, online abonelik islemleriyle ilgili bilgiler aktararak, “Kurumumuzca yürütmekte oldugumuz dijital dönüsüm projesi kapsaminda su kanalizasyon idareleri arasinda en kapsamli online hizmetler uygulamamizi hayata geçirmis bulunuyoruz. Kurumsal internet sitemizde bulunan online islemler menüsü araciligi ile artik abonelerimiz tüm islemlerini subelerimize gelmeden dijital ortamda gerçeklestirebilirler. Bu kapsamda, Türkiye’de bir ilke de imza atmis olmanin gururunu yasamaktayiz. Yenisehir, Mezitli, Akdeniz ve Silifke ilçe belediyeleri ile yapmis oldugumuz sistem entegrasyonlari sayesinde, ilk abonelik müracaatinda gerekli olan tüm evraklar tarafimizca sistem üzerinden kontrol edilerek, islemler tamamen dijital ortamda tamamlanabilmektedir. Diger ilçelerimizde ise talepler dijital ortamda alinarak, gerekli evraklarin sisteme abone tarafindan eklemesi sonrasinda süreç yine dijital ortamda tamamlanacaktir. Buna ilave olarak abonelik devir, abonelik fesih ve tadilata istinaden yapilmasi gereken mühürleme talepleri ile birlikte, sistemimizde kayitli abonelik bilgilerine ait güncelleme islemleri de yine online islemler menümüz üzerinden yapilabilir" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile