Meslek liseli öğrenciler, vefa için köy okullarının onarımını yapıyor

Ağrı Patnos Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, ilçeye bağlı 55 köy okulunun elektrik tesisatının yanı sıra kapı ve pencerlerinin her türlü

Ağrı Patnos Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, ilçeye bağlı 55 köy okulunun elektrik tesisatının yanı sıra kapı ve pencerlerinin her türlü onarımını gönüllü olarak yapıyor.

Patnos Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi elektrik, mobilya ve metal bölümünde okuyan 30 lise son sınıf öğrencisi, 'Mesleki Eğitim Köylere Taştı' projesi kapsamında okul müdürleri Abdullah Coşkun yönetiminde meslek öğretmenleri rehberliğinde bir araya geldi. Lise yönetiminin yaklaşık 15 bin TL değerinde her türlü elektrik ve mobilya malzemelerini almasıyla harekete geçen öğrenciler, 10 gün içerisinde 55 köy okulunun elektrik, kapı, pencere, sıra ve masa onarımlarını gönüllü olarak yapmayı hedefliyor. Yaklaşık 200 bin TL değerindeki işleri 15 bin TL malzeme alarak yapan öğrenciler, bir taraftan yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergilerken, diğer taraftan da uygulamalı olarak eğitimlerini sürdürüyor.

Mesleki eğitime katkı sunmak ve meslek liselerine teşvik amaçlı okulda böyle bir proje başlattıklarını vurgulayan Lise Müdürü Abdullah Coşkun, öğrencilerinin hem öğrendikleri dersleri uygulamalı olarak yerine getirmeye çalıştığını hem de köylerdeki okulların eğitim ortamının güzelleştirildiğini ifade etti. Coşkun, projenin tamamen okullarına ait olduğunu dile getirerek, kısıtlı imkânlara rağmen onarım ve tadilat malzemelerini borç alarak yaptıklarını belirtti. Müdür Coşkun, bu tür etkinliklerle öğrenciler arası kardeşlik ve arkadaşlık duygusunun da pekiştirildiğini, amaçlarının arada farklılıkların olmadığını göstermek ve öğrencilerin birbirleri ile kaynaşmasını sağlamak olduğunu altını çizdi. Coşkun ayrıca köydeki öğrencilerin ne kadar zor şartlar altında eğitim gördüklerini de öğrencilerine gösterdiklerini ifade etti.

MİLLİ EĞİTİM TAKDİR ETTİ

Patnos Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Yardımcı ve Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Rıza Biçer, Hasandolu ve Bozoğlak köylerine giderek meslek liseli öğrencilerin okullarda yaptıkları işleri yerinde gördü.

Öğrencilerin çalışmalarını çok beğendiğini ve takdire şayan olduğunu belirten Milli Eğitim Müdür Vekili Yardımcı, yaklaşık maliyeti 200 bin TL değerindeki onarım işlerinin 15 bin TL'ye yapılmasının son derece sevindirici olduğunu vurguladı. Yardımcı, bu tür projelerle öğrencilerin derslerinde öğrendikleri bilgi ve becerilerini de gösterme imkanını bulduğunu kaydetti. Mustafa Yardımcı projeyi başlatan lise yönetimini ve başarıyla yerine getiren öğrencileri gönülden kutladı.

Öğrenciler ise işleri titizlikle ve severek yaptıklarını vurgulayarak, "Köyde okuyan öğrenci kardeşlerimizle aramızda herhangi bir farkın olmasını istemiyoruz. Birçok köy okulunda elektrik tesisatı var, ama elektrik yok. Kapı ve pencerelerin ya menteşesi kırılmış ya da kolları. Okul idarecilerimizin katkı ve destekleriyle gönüllü olarak bizler bu işe talip olduk. Hem memleketimize vefa borcumuzu ödemek istedik hem de köydeki öğrenci kardeşlerimizin elektriksiz, kapı ve pencereleri kırık vaziyette eğitim görmelerini gönlümüz razı olmadığı için böyle bir çalışmaya girdik.'' şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile