Mesleki Ve Teknik Lise Ögrencilerini Uygulama Egitimlerini Yeni Nesil Sifir Otomobille Yapacak

Mesleki Ve Teknik Lise Ögrencilerini Uygulama Egitimlerini Yeni Nesil Sifir Otomobille Yapacak

Edirne’nin Kesan ilçesinde Mesleki egitim ile reel sektörü, birbirine entegre etmek amaciyla, Milli Egitim Bakanligi ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasinda Mesleki Egitim Isbirligi Protokolü imzalanmis ve firmalarin nitelikli eleman ihtiyacina cevap vermek hedeflenmisti. 2019 yilinda imzalanan protokol kapsaminda Kesan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, motorlu araçlar teknolojisi ögrencilerine üzerinde çalismaya firsat bulabilecekleri otomobil hibe edildi.

Teorik egitimin yani sira, uygulamaya yönelik egitimlerin büyük önem tasidigi bölümde, hizla gelisen teknolojiyi ve yeni nesil hibrit araç üzerinde çalisarak ögrenecek ögrencilerin heyecani, aracin okula girisi sirasinda gözlerinden okunurken anahtar tesliminin ardindan büyük ilgi altinda otomobilin her parçasi itinayla izlendi.

Projenin egitimleri açisindan çok faydali olacagini belirten meslek lisesi ögrencileri, "Bizim için çok güzel bir duygu. Her zaman olmayacak bir sans" derken, daha önce uygulama yaptiklari araçlara kiyasla teknoloji takibi açisindan önemine vurgu yaptiklari araç için, "Yeni bir arabaninin üzerinde ögrenmek çok daha iyi olacak. Yeni nesil araçlar daha ileri teknolojiler olduklari ve bundan sonra da bunun üzerinden otomotiv sektörü gelisecegi için bizim için daha avantajli oldu" ifadelerini kullandi ve projeyi hayata geçirenlere tesekkür etti.

Teslim töreninde konusan Kesan Ilçe Milli Egitim Müdürü Ilhan Saz, ögrencilerin teorik egitimlerini pratik hale getirmenin önemine vurgu yaparak, "Yüksek standartlarda üretilmis ve modernize edilmis araçlari tanimak, mesleki açidan ögrencilerimizi üst seviyeye tasiyacaktir. Hizla degisen teknolojik sartlara uyum saglayabilmemiz için bu hibe oldukça önemlidir" diye konustu.

Kesan Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ismail Sapçi ise "Bu girisimle ögrencilerimize son teknolojili motorlar üzerinde çalisma olanagi sunduk. Bu ilk ama son olmayacak, ortak projeler ile teknolojimizi ilerletmeye devam edecegiz" ifadelerini kullandi.

"Buradan mezun olan evlatlarimizin is garantisi olacak"

Kesan Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Necmi Kaymaz ise is birligi protokolü ile proje okulu olarak seçilen Kesan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hem egitim hem de üretim deneyimi anlaminda ögrencilerin is hayatina hazirlandigini söyledi.

Türkiye’nin sanayilesmesine katkida bulunacak lisenin TOBB olarak yaninda olacagina isaret eden Kaymaz, "Buradan mezun olacak evlatlarimizin is garantisi olacak. Yarin mezun olduktan sonra is arayan degil, aranan olacaksiniz" dedi.

Konusmalarin ardindan, anahtar okul yöneticilerine verildi ve daha sonra motorlu araçlar teknolojisi alani önünde ögrencilerin ilgisine sunuldu. Merakla araci inceleyen ögrenciler bundan sonraki derslerinde üzerinde uygulama yapacaklari araçla tanisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile