MHP Genel Baskani Bahçeli Açiklamasi 'Türkiye'de 'Kürt Sorunu' Diye Bir Sorun Yoktur'

'Kiliçdaroglu, olmayan bir sorunu varmis gibi sunarak, HDP ile sürdürdügü yasak iliskiyi ve ahlaksiz ortakligi resmilestirme, kaldi ki mesrulastirma arayisina girmistir'.

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, "Türkiye'de 'Kürt sorunu' diye bir sorun yoktur. CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, olmayan bir sorunu varmis gibi sunarak, HDP ile sürdürdügü yasak iliskiyi ve ahlaksiz ortakligi resmilestirme, kaldi ki mesrulastirma arayisina girmistir." ifadesini kullandi.

Bahçeli, yaptigi açiklamada, CHP yönetiminin, söylem, eylem ve emelleri itibariyla Türkiye'nin karsisina geçtigini, siyasi mihrak ve militan haline gelerek, milli güvenlik tehdidine dönüstügünü iddia etti.

Bahçeli, Atatürk'ün kurdugu partinin mesum ellerin denetimine girerek, kökünden ve kimliginden tehlikeli ölçülerde koptugunu, nihayetinde baskalasip melezleserek siyasi merkezini ve ahlaki metabolizmasini kaybettigini savundu.

Küresel merkezkaç güçlerin tesir ve telkiniyle yörüngesinden kayan CHP'nin, geçmisiyle çatisan, milli gerçeklerle çelisen bir duruma savruldugunu ileri süren Bahçeli, CHP yönetiminin gayri milli tavir, tutum, teklif ve temennilerinin vahim bir noktaya dayandigini, tamiri ve telafisi neredeyse imkansiz bir çizgiye kapilandigini iddia etti.

- "Kiliçdaroglu'nun sözleri temelsiz"

Bahçeli, açiklamasina söyle devam etti:

"CHP'nin hal-i pürmelali daginik, dengesiz, düzeysiz ve içler acisidir. Kiliçdaroglu'nun 'Bay Kemal ve Ittifaklari' belgeselinin ilk bölümünde 'Kürt sorununu çözmek için mesru bir organa ihtiyacimiz var. HDP'yi mesru organ olarak görebiliriz' sözleri temelsiz, Sezai'nin de bu çürük sözlere cevaben, 'demokratik çözümün adresi ve asil muhatabi Imrali'dir' mesaji kimin kimlerle beraber oldugunun itirafi ve ispati niteligindedir. Kiliçdaroglu, olmayan bir sorunu varmis gibi sunarak HDP ile sürdürdügü yasak iliskiyi ve ahlaksiz ortakligi resmilestirme, kaldi ki mesrulastirma arayisina girmistir. CHP ile HDP arasindaki danisikli dövüs irtibatlar, kamuoyunu sinsi bir plan dahilinde ikna çabalari ve bu sürece IP'in kurnazca ve gözcü sifatiyla dahil olma hevesi uyanik suur sahibi hiçbir insanimizin dikkatinden kaçmamistir. Karsimizdaki bu rezalet ve melanet su katilmamis bir ihanet ve millet iradesine meydan okuma alçakligidir. HDP'yi mesru organ görmek demek, PKK'yi muhatap almak demektir."

"CHP yönetiminin siyasi ikbal ve istikbalinin çürük sifrelerini Kandil magaralarinin pespaye karanliginda bulmak üzere harekete geçtigini" belirten Bahçeli, "Kiliçdaroglu'nun aracilar vasitasiyla PKK'yla temas kurup kurmadigini, geçtigimiz ayin son günlerinde Irak'in kuzeyine giden CHP heyetinin PKK'lilarla görüsüp görüsmedigini yalana ve saptirmaya tevessül etmeden açikliga kavusturmasi ertelenemez zorunluluktur." ifadelerini kullandi.

- "HDP, PKK'nin mazbata almis maskeli halidir"

Muglak ifadeler, müphem teviller, kaçak güresmeler, suya sabuna dokunmayan açiklamalarin millet nezdinde degersiz ve "yok hükmünde" oldugunu ifade eden Bahçeli, sunlari kaydetti:

"HDP, mesru bir organ degil, terör örgütü PKK'nin mazbata almis maskeli halidir. Bu yalin gerçegi bilmemek, görmemek, afise etmemek hem ayipli bir siyaset örnegi, hem de bölücü hedeflere siperlik yapan, terörist niyetlere müsamahali ve muhabbetle bakan terör seviciliktir. Türkiye'de 'Kürt sorunu' diye bir sorun yoktur. Var diyen, oldugunu israrla dayatip iddia eden kim varsa kalbi Türk milletiyle bir atmayan namertlerdir. CHP ile HDP, yedek kulübesinde isindirilan IP ile birlikte küresel emperyalizmin dümen suyuna girmisler, bayatlamis bir senaryo kapsaminda Kandil'den Imrali'ya kadar adi konulmamis bir müzakere köprüsü kurmuslardir. Kiliçdaroglu'nun iradesi rehin alinmis, vicdani haczedilmistir. CHP yönetimi, Türkiye üzerinde hesaplari olan zalimlerin gözüne girmek, dikkatlerini çekmek, onlarin hain desteklerini alabilmek için iblisle bile ortakliga hazir bir kivama gelmistir."

- "CHP, vatanin her rengine, her degerine, bizatihi vataninin kendisine karsidir"

Bahçeli, Kemal Kiliçdaroglu'nun dis politika basdanismaninin "Mavi Vatan" ile ilgili "soysuz" olarak nitelendirdigi düsünceleri, partisinin bu düsüncelere hüsranla istirak etmesinin CHP zihniyetine hakim olan alçalmanin kahredici boyutlara ulastigini tescil ettigini savundu.

Bahçeli, deniz yetki alanlarinin tespitinin yapilarak, muhafaza edilmesinin, bu kapsamda dogal kaynaklardan tüm canli ve cansiz ekonomik varliklara kadar sahip çikilmasinin Mavi Vatan'in esasi oldugunu ifade etti.

Bahçeli, su degerlendirmede bulundu:

"CHP, vatanin her rengine, her degerine, bizatihi vataninin kendisine karsidir. Büyükelçilik yapmis, halen milletvekilligi görevini de ifa eden söz konusu basdanisman, tipki Megali Idea hayali pesinde kosan herhangi bir Yunan milletvekilini aratmayan bir seref kaybinin içine gömülmüstür. Sevr Anlasmasi'ni imzalayanlardan birisi olan Resat Halis'in bugünkü temsilcisi, bu zaman ki ismi CHP'li Ünal Çeviköz'dür. CHP, Türkiye'nin egemenlik haklarini, tarih çikarlarini sömürgecilerin bakis açisiyla ele alan bir çarpikligin, bir hezeyanin pençesindedir. Türkiye'yi yayilmacilikla suçlayan, dis politikayi agresif ve askeri olarak mimleyen is birlikçi bir sahsin TBMM'de nasil görev yaptigi öncelikle CHP'nin sorunu, milletimizin de ana sorusudur. Damarlarinda haçli kani dolasan bu basdanismani vatansever ve milletsever CHP'lilerin vicdanina havale etmek de bizim için baslica sorumluluktur. CHP'ye nüfuz etmis vatansizlara bu aziz vatani dar etmek cumhurun namus ve haysiyet meselesidir. Nitekim bu meselenin halli Türkiye'nin ve Türk milletinin var olus yok olus mücadelesinin canevi, kilit tasidir. MHP, Türkiye düsmanlarinin siyaset ayagina, kiralik is birlikçilerine, demokrasi fanusuna saklanmis vatan ve millet karsitlarina sonuna kadar direnecek, kurulmus tuzaklari bozarak milli istiklal ve istikbal haklarini fedakarca savunacaktir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile