Milas'ta Kablo Hırsızlığı İddiası

Milas'ta Kablo Hırsızlığı İddiası

Milas’a bağlı Beçin beldesinde meydana gelen kablo hırsızlığında 200 metre bakır iletim kablosu kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kesilerek çalındı.


Milas ve çevre yerleşim yerlerine telefon ve internet bağlantısı sağlayan Türk Telekom’a ait fiber optik ve bakır iletim kabloları sık sık hırsızlık olaylarına maruz kalıyor. Dün İlçeye bağlı Beçin beldesi civarında yaşayan vatandaşlar, internet ve telefon bağlantılarında kesinti yaşayınca Telekom’a ihbarda bulundular. İhbar üzerine olay yerine gelerek incelemelerde bulunan yetkililer, toplam 6 direkten geçen bakır iletim kablolarının kesilerek çalındığını tespit etti. Beçin Kıylama caddesinden geçen hat üzerinden çalınan kablolar nedeniyle, civarda yaşayan vatandaşlar telefon ve internet hizmetinde kesinti yaşadı.

8 Şubat’ta da Milas’a bağlı İçme köyünden geçen fiber optik iletim kablolarına hırsızlık girişiminde bulunuldu. Köyden geçen 300 metrelik fiber optik iletim kablosunu üç yerden keserek çalmak isteyen hırsızlar kablodaki alarm sisteminin devreye girmesiyle kaçmak zorunda kaldı. Emniyet güçleri yaşanan hırsızlık olayları üzerine kablo hırsızlarını yakalamak için çalışma başlattı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile