Milletvekili Tutdere, Sincik Ilçesinin Talepleri Dile Getirdi

Milletvekili Tutdere, Sincik Ilçesinin Talepleri Dile Getirdi

Adiyaman’in Sincik ilçesini ziyaret eden CHP Adiyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, vatandaslarla bir araya gelerek talepleri dinleyerek, seçimlerde AK Partiye oy vermede sampiyon olan Sinciklilerin ve Adiyaman halkinin depremin yaralarinin sarilmasi konusunda destek bekledigini söyledi.

Geçtigimiz günlerde gerçeklestirilen CHP Sincik Ilçe Kongresinin ardindan Sincik Ilçe Baskani Mustafa Sahin ve Yönetim Kuruluna hayirli olsun ziyaretinde bulunan CHP Adiyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere burada Sinciklilerle bir araya geldi. Ardindan CHP Sincik ilçe örgütüyle birlikte Sincik Belediye Baskani Mehmet Korkut’u ziyaret etti.

Sincik’te de Adiyaman’daki diger ilçelerde oldugu gibi vatandaslarin depremden kaynakli öncelikli sorunlari oldugunu vurgulayan Milletvekili Tutdere, “Sincik her seçimde iktidar partisine çok yüksek oranda oy veren bir ilçemiz. Ancak bugün yapmis oldugumuz istisarelerde de gördük ki iktidar deprem sonrasi Sincikli’ye yeteri kadar ilgi göstermemis. Özellikle Inlice Beldesindeki yurttaslar 6 Subat depremlerinin aylar geçmis olmasina ragmen sorunlarinin giderilmedigini ve halaa Sivrice depreminden kalan eksiklikler oldugunu ifade ettiler. Sivrice depreminde evleri agir hasarli olan yurttaslarimizin bir kisminin evlerinin temelleri atilmis, bir kisminin bugüne kadar yer seçimleri dahi yapilmamis. Vatandaslar o günden bugüne magdur. 6 Subatta meydana gelen depremlerde magdur olan yurttaslarimizin da yer tespitleri konusunda sikintilar var. Vatandas kisi bu konteynerlerde nasil geçirecegiz diye kara kara düsünüyor, verilen konteynerlerde malzeme eksikligi var, klimalar yok. Dolayisiyla kisa hazirlik anlaminda öncelikle konteynerlerin mevsim kosullarina uygun hale getirilmesi ya da degistirilmesi gerekiyor. Ayrica hem Inlice’de hem de Sincik’in diger köylerinde bir an evvel yer tespitlerinin yapilmasi büyük önem arz ediyor. Buradan cumhurbaskanina çagri yapiyoruz, Sincik sampiyon oldugunuz bir ilçe. Sampiyon oldugunuz ilçedeki yurttaslar ve Adiyaman halki sizlerden depremin yaralarinin sarilmasi konusunda daha çok destek bekliyor. Biz Adiyaman’in dört bir yanindaki tüm yurttaslarimiz adina hükumete, Içisleri Bakanligi’na, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliklarina çagri yapiyoruz. Kis kosullari yaklasiyor, mevsim kosullari agirlasacak. Disarida olan, barinma sorunu çözülmeyen yurttaslarimiz var. Elinizi çabuk tutun, vatandaslarimizin daha çok magdur olmamasi için tedbir alin. Bütün kurumlari daha duyarli olmaya, tedbir almaya davet ediyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile