Milletvekili Ünal Almanya'da Türk İşadamlarıyla Bir Araya Geldi

Milletvekili Ünal Almanya'da Türk İşadamlarıyla Bir Araya Geldi

AK Parti Karabük Milletvekili Mustafa Ünal, çeşitli etkinlikler dolayısıyla gittiği Almanya'da Türk iş adamlarıyla bir araya geldi.

AK Parti Karabük Milletvekili, AGİDPA-Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk grubu üyesi, Türkiye Almanya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Danışmanı Dr. Mustafa Ünal, Recklinghausen kentindeki 01 Adana Restaurant'ta Türk iş adamları ve basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Programa işadamları Dursun Döngel, Orhan Buyurman, İrfan Reçber, Gladbeck Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Metin, Necmettin Yıldız, Sami Başkurt, Davut İnan ve basın mensupları katıldı.
Ünal, Türkiye'yi dünyadaki hak ettiği noktaya getirmek için çalıştıklarını ve yeni anayasa gibi bir çok konu ile Türkiye'nin kaderini değiştirdiklerini ifade etti. Ünal, Avrupa'daki Türk vatandaşlarının asimile olmadan, uyuma katkı sağlamalarını özellikle de ailelerin çocukların eğitimlerine önem vermeleri çağrısında bulundu. Ünal, ''AK Parti iktidarı süresince ülkemizin kalkınmasında ciddi atılımlar gerçekleştirmiş, Cumhuriyet döneminin en büyük projelerine imza atılmıştır. 12 Eylül tarihinde yapılan
referandum ülkemizde yeni bir döneminde başlangıcı olmuştur. Bazıların halka anlattığı gibi korkulan olmamış, aksine ülkemiz geleceği aydınlık bir yola girmiştir. Yurt dışında yaşayan yaklaşık 5 milyon vatandaşımızın sorunları ile ilgili yakından ilgilenecek, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının haklarını korumak, organize olmalarını sağlamak ve anavatanlarıyla bağlarını muhafaza etmek amacıyla hükümetimiz tarafından 'Dış Türkler Başkanlığı' konusunda ciddi adımlar atılmıştır" dedi.

"UYUM, ASİMİLE OLMAK DEĞİLDİR"
"Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımız çocuklarının eğitimlerine çok önem vermelidir" diyen Ünal, "Uyum demek, asimile olmak demek değildir. Türk kökenli Alman Milli Futbol Takımı oyuncusu Mesut Özil buna güzel bir örnek. Türkiye, AB sürecinde hızlı bir değişime girmiş, Ortadoğu ve Avrupa'da ciddi bir devlet konumuna gelmiştir. Almanya'daki Türk işadamlarımız bu ülkede küçümsenmeyecek bir ekonomik güce sahiptirler. Bizlerde onların işlerini kolaylaştıracak çalışmalar yapmaktayız. Başta Almanya gibi ülkelerle
olan ilişkimiz imrenilecek noktadadır. Türkiye, çevresindeki ülkelerle kavgalı olan değil, barışık ve hatta çoğu ülkeye ağabeylik yapacak duruma gelmiştir" dedi.
Almanya'daki vatandaşların oy kullanabilmelerine olanak verecek gerekli çalışmaların iki ülke arasında devam ettiğini söyleyen Ünal, "Devlet Bakanı Faruk Çelik, bu konuyla çok yakından ilgilenmektedir. Yurt dışındaki vatandaşlarımızı çok önemsemekteyiz" ifadesinde bulundu.

TÜRK - ALMAN ÜNİVERSİTESİ
Milletvekili Ünal, eğitim alanındaki gelişmeleri de yakından takip ettikleri belirterek, "Bu amaçla Beykoz'da inşa edilecek Türk-Alman Üniversitesi'nin temelini atmış bulunuyoruz. Almanya ile Türkiye arasında tarihten gelen ve Osmanlı İmparatorluğu'na dayanan, ekonomik, sosyal ve kültürel bağlar mevcuttur. Türkiye-Almanya arasındaki ticari ilişkilerde oldukça bir gelişme vardır. Almanya'daki yaklaşık 70 bin Türk kökenli işadamları ile de iki ülke arasında geniş bir İktisadi köprü meydana getirmektedir.
İki ülke arasındaki dış ticaret hacmi 2008 yılı sonunda 30 Milyon dolara ulaşmıştır. İstanbul'da kurulacak bu üniversite iki ülke arasındaki ilişkileri daha da sağlam olacaktır. Bu üniversite ülkemiz için de önemli bir yer teşkil etmektedir" dedi.
Karabüklü işadamı Dursun Döngel de, Almanya'daki Türk kökenli işadamlarının sorunları hakkında Ünal'a bilgiler verdi. Döngel, "Biz bu ülkenin bir parçasıyız. İş adamları olarak burada ciddi bir ciroya sahibiz. Bu rakamlar daha yüksek noktalara gelebilir" şeklinde konuştu.
Gladbeck Belediye Meclis Üyesi Mehmet Metin de, Almanya'daki siyasi gelişmeler ve buradaki Türk kökenli siyasetçiler hakkında Ünal'a görüşlerini bildirdi. Metin, ''Almanya'nın Kuzey Ren Vestvalya Eyaleti'nde eğitim ataşelikleri konusunda ciddi bir sıkıntımız var. Şu an bölgemizde ne yazık ki eğitim ataşemiz bulunmuyor. Buradaki Türk kökenli vatandaşlarımız bu konuda çözüm beklemekteler. Bizler bu ülkenin bir parçasıyız. Yaşadığımız bu ülkede gerek siyasi, gerekse diğer alanlarda ciddi noktalara geldik.
Uyum konusunda da başarılıyız diyebilirim. Almanya ve Türkiye arasında geçmişe dayanan bir dostluk var. Bizler bu ülkede vergimizi veriyoruz. Bu ülke için çalışıyoruz. Biz buranın bir parçasıyız" dedi.
Dr. Ünal da, sorunların çözümü için gerekli kurumlar ile görüşeceğini ifade ederek, bu tür programların sık sık düzenlenmesinin çok faydalı olduğunu dile getirdi. Ünal'ın kendisine verilen bilgileri ise tek tek not aldığı gözlendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile