Milyonlarca Lira Dolandirdilar, Bin 300 Kilometrelik Takiple Yakalandilar

Milyonlarca Lira Dolandirdilar, Bin 300 Kilometrelik Takiple Yakalandilar

Kendilerini polis ve savci olarak tanitip, evlerini ve yazliklarini satisa koyarak vatandaslari milyonlarca lira dolandiran ALO’cu olarak tabir edilen 4 zanli, Izmir merkezli Sanliurfa ve Adana’da gerçeklestirilen bin 300 kilometrelik takip sonucu kiskivrak yakalandi. Adliyeye sevk edilen süpheliler, çikarildiklari mahkemece tutuklandi.

Edinilen bilgiye göre; vatandaslari 2023 yilinin Temmuz ayindan Eylül ayina kadar kendilerini polis ve savci olarak tanitip, evlerini ve yazliklarini satisa koydurarak toplam 120 bin euro, 90 bin dolar ve 1 milyon 100 bin TL dolandiran 4 süpheliye, Izmir Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Asayis Sube Müdürlügü Dolandiricilik Büro Amirligince yapilan 4 aylik teknik ve fiziki takip sonucunda; Sanliurfa, Adana ve Izmir’de 30 Ocak 2024 tarihinde es zamanli operasyon gerçeklestirildi.



‘ALO’cu dolandiricilar kiskivrak yakalandi

Yangin merdiveninden suç delilleri telefon ve bilgisayarlari kirarak kaçmaya çalisan, magdurlari telefonla bizzat arayarak dolandiran ALO’cu olarak tabir edilen M.Ç, A.V. ve paralari magdurlardan almaya giden kurye olarak tabir edilen H.D ile M.K olmak üzere 4 süpheli, bin 300 kilometrelik takiple kiskivrak yakalanarak gözaltina alindi. Yapilan aramalarda çok sayida dijital malzemelere el konuldu.

Magdurlarla yapilan telefon görüsmesi kamerada

Süphelilerin, telefonla aradiklari magdurlara “Gizli operasyondasiniz, kodumuz Ayyildiz Bayrak, bu kodu söylemeyen kimseye bilgi vermeyin” mizanseniyle baski altina aldiklari, inandiriciliklarini arttirmaya çalistiklari da kamera görüntülerine yansidi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edile 4 zanli, çikarildiklari mahkemece tutuklandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile