Minik Parla Kuvözden Çikip 62 Gün Sonra Dünyaya Merhaba Dedi

Minik Parla Kuvözden Çikip 62 Gün Sonra Dünyaya Merhaba Dedi

Hamileliginin 30. haftasindayken gebelik zehirlenmesi geçirince gelisme geriligi tespit edilen ve bebegini daha 890 gram iken dünyaya getirmek zorunda kalan Asli Yildiz (32), kuvöze konan minik kizi Parla’ya 62 gün sonra kavustu. Anne Yildiz, yeni dogan yogun bakim servisinde görüp dokunamadigi bebegini bir ömür gibi geçen süre sonunda bagrina basmanin mutlulugunu yasarken, Uzm. Dr. Abbasgulu Baghirov, “Biz de Parla bebegi sifayla taburcu etmenin mutlulugunu yasiyoruz” dedi.

Izmir’de yasayan Asli Yildiz- Bulut Yildiz (38) çifti ilk bebeklerinin dünyaya gelecegi günü heyecanla beklerken, beklenmedik bir gelisme yasandi. Anne adayi Yildiz daha dogumuna epey süre varken ve her seyin yolunda gittigini düsünürken bir seylerin ters gittigi anlasildi. Genç kadinin gebelik zehirlenmesi geçirdigi, bunun hem kendi hem de bebegine hayati risk olusturdugu belirlenerek acil dogum için Acibadem Kent Hastanesi’ne yatirildi. 2023’ün son günü hastaneye yatan ve gerekli tetkik ve tedavileri yapilan genç kadin, yeni yilin ilk günü doguma alindi. Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Dr. Kahraman Kolday tarafindan gerçeklestirilen sezaryenle Yildiz çiftinin ilk bebekleri Parla dünyaya geldi. Dogum sirasinda ameliyathanede bulunan Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Dr. Abbasgulu Baghirov, “Bebek 30 hafta 2 günlükken dogdu. Daha anne karninda gelisme geriligi tespit edilmisti. Acil doguma alinma nedenlerinden biri anneden bebege kötü kan akiminin ve bebegin kalp atimlarinda düzensizligin olmasiydi. Bebek 890 gram agirliginda, 36 santimetre boyunda dogdu, solunumu sikintili, saturasyonu düsmüstü” diyerek, sürece dair sunlari kaydetti:

“Parla bebegi hemen yeni dogan yogun bakima alarak entübe ettik, solunum cihazina bagladik. Akciger gelistirici ilaç basladigimiz Parla bebek agizdan beslemede sindirim sorunu yasayinca damardan beslemeye geçtik. 7/24 uzman hemsire bakimindaki bebegimizi 12 Ocak’ta solunum cihazindan çikardik. Tekrar agizdan beslemeye basladik. 62 gün Uzm. Dr. Anil Chousein ve hemsire ekibimizle konuk ettigimiz boyu 46 santimetreye uzamis, agirligi 2.400 grama ulasmis bebegimizi 2 Mart’ta sifayla taburcu ettik. Bu süreçte anne ve baba çok pozitifti, bize çok yardimci oldular. Onlarin pozitifligi bebeklerinin daha hizli iyilesmesinde önemli rol oynadi. Biz de Parla bebegi sifayla taburcu etmenin mutlulugunu yasiyoruz.”

“Hayatta geçmeyen bir sey yokmus”

Öte yandan doguma hazirlanirken yasadigi kötü sürprizle erken anne oldugunu ve zor günler geçirdigini belirten Asli Yildiz söyle konustu:

“Hamileligim sorunsuz geçiyordu, hiçbir sorunum yoktu. Fakat 7. ayda gebelik zehirlenmesi ve bebegimde gelisim geriligi tespit edilmesi zor günlerin baslangici oldu. Hemen sezaryene alindim, dogumum güzel gerçeklesti, bebegim dogdugunda aglama sesini duyabildim. Dogum sonrasinda da tansiyonum yüksek oldugu için iki gün takibim yapildi. 1 Ocak’ta bebegim kuvöze alindi, 62 gün kaldi. Benim en büyük motive kaynagim doktorlarim Abbasgulu Baghirov ve Anil Chousein, hemsireler Ümmügül Öztürk, Gül Hanim Açar, Sevilay Özbek, Tugçe Aydin, Dilan Aydemir ve Melisa Ürper oldu. Onlar olmasiydi bu süreci yürütemezdim, atlatamazdim. Çok kahrimi çektiler. Çok destek oldular. 62 gün çok zordu. Ilk üç haftasi Parla’nin durumunun kritik olmasindan dolayi kötü bir dönemdi benim için. Anne için hiç kolay degil. Bir bebek bekliyorsunuz, sonucunda böyle bir olay yasaniyor. 62 gün görüyorsunuz ama dokunamiyorsunuz, elleyemiyorsunuz, yaninizda degil. Çok büyük özlem. Fakat geçiyor. Simdi bebegimle birlikte mutluyum, daha güzel günler bizi bekliyor. Hayatta geçmeyen bir sey yokmus, onu da ögrendik. Sadece sabretmek gerekiyormus. Çok zor ama yolun sonu güzel.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile