Moldova-Ukrayna Sinir Kapisinda Ukraynalilara Yiyecek-Içecek Yardimi

Moldova-Ukrayna sinir kapisinda bulunan yardim merkezinde sinirdan geçmek isteyen Ukraynalilara gida ve içecek destegi veren yardim gönüllülerinden biri olan Denis Neguritsa, “Ukraynalilara mülteci degil, dostlarimiz demek istiyoruz” dedi.

Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilari devam ederken, halk ülkeyi terk etmeyi sürdürüyor. Ukrayna’nin Moldova’ya açilan sinir kapisi Palanka’da da zaman zaman yogunluk yasaniyor. Araç geçisi sirasinda uzun kuyruklarin olustugu sinir bölgesinde, Moldovali gönüllü yardim dernekleri Ukraynalilara yiyecek ve içecek destegi sagliyor.

“Savastan sonra hemen geri dönecegiz”

Kizi ile birlikte Ukrayna’dan ayrilarak Bulgaristan’a giden Oksana Mazurenko,"Odessa’dan Bulgaristan’a gidiyorum. Ne yazik ki Ukrayna için çok ama çok endiseleniyorum. Ülkemin güvende olmasini istiyorum. Elbette en kisa sürede geri dönmek istiyorum, savastan sonra hemen geri dönecegiz" dedi.

Ailesi ile birlikte Moldova’nin baskenti Kisinev’e giden Ekaterina Sautenko ise, “Merhaba ben Harkovluyum. Savasin basladigi 24 Subat’ta Rus füzeleri 06.30’da sehri bombaladi. Ailemle ve çocuklarimla birlikte Harkov’dan ayrilmak zorunda kaldim. Aslinda bu çok zordu çünkü 120 kilometrelik bir yol geldik. Büyük bir trafik sikisikligi mevcut ve insanlar 6 saat boyunca trafikte kaldi. Simdi Moldova’dayim, Ukrayna - Moldova sinirinda farkli ülkelerin insani yardim sagladiklari yerdeyim. Burada ücretsiz yemek, çay ve mülteciler için çesitli yardimlar var" ifadelerini kullandi.

“Ukraynalilara mülteci degil, dostlarimiz demek istiyoruz”

Moldova-Ukrayna sinirinda yardim görevlisi olarak görev alan ve elinden geldigince Ukraynalilara destek veren Denis Neguritsa ise, “Benim adim Denis, gönüllü olarak çalisiyoruz. Ukrayna ve Moldova sinirindayiz. Sinirin adi Palanka. Burasi insanlarla, Ukraynalilarla, mültecilerle bulustugumuz çadirimiz. Ukraynalilara mülteci degil, dostlarimiz demek istiyoruz. Bunu kabul eden taraf olan Moldova ile yapiyoruz çünkü onlari sevdigimizi göstermek istiyoruz. Bunu tüm kalbimizle yapiyoruz. Ihtiyaci olanlara, basi dertte olanlara, aci çekenlere, su anda Ukrayna’da olanlarla baglantili olarak yardim ediyoruz. Iste su anda burada olan bu ürünler onlar için. Burada her sey bedava, burada paraya gerek yok, bunu gönüllü olarak tüm kalbimizle Ukraynalilara yardim ediyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile