MSB Açiklamasi 'ABD Tarafindan Gönderilen 'Taslak Teklif Ve Kabul Mektuplari' Bakanligimiza Ulasmistir'

MSB Açiklamasi 'ABD Tarafindan Gönderilen 'Taslak Teklif Ve Kabul Mektuplari' Bakanligimiza Ulasmistir'

Milli Savunma Bakanligi, F-16 tedariki ve modernizasyonuna iliskin, “ABD tarafindan gönderilen ‘Taslak Teklif ve Kabul Mektuplari’ Bakanligimiza ulasmistir” açiklamasinda bulundu.

Milli Savunma Bakanligi tarafindan basin bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Bakanlikta gerçeklestirilen basin toplantisinda konusan Milli Savunma Bakanligi Basin Halkla Iliskiler Müsaviri Tugamiral Zeki Aktürk, “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 25 terörist etkisiz hâle getirilmistir. Böylece 1 Ocak’tan bugüne kadar 193’ü Irak’in, 290’i Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere etkisiz hâle getirilen terörist sayisi 483 olmustur” ifadelerini kullandi.

Türk Silahli Kuvvetleri’nin terörle mücadelesine tek bir terörist kalmayincaya kadar devam edecegine vurgu yapan Tugamiral Aktürk, diger yandan Milli Savunma Bakanligi’nin FETÖ ile mücadelesinin de yeni bilgi, belge ve veriler isiginda kararlilikla sürdügünü hatirlatti.

“Bahar Kalkani Harekâti’nin 4’üncü yil dönümünde aziz sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz”

Suriye’de istikrarin bir an önce tesis edilmesi ve Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüslerinin saglanmasina yönelik çalismalarin devam ettigini belirten Tugamiral Aktürk, “Hudutlarimizin güvenligini saglayan, yeni bir göçü önleyerek büyük bir insanlik draminin yasanmasini engelleyen Bahar Kalkani Harekâti’nin 4’üncü yil dönümünde aziz sehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet; kahraman gazilerimize saglikli ve mutlu ömürler diliyoruz” diye konustu.



"Hudutlarimizda son bir haftada yasa disi yollarla geçmeye çalisan 101 sahis yakalanmistir"

Tugamiral Aktürk, konusmasina söyle devam etti:

“Hudutlarimizda son bir haftada yasa disi yollarla geçmeye çalisan 101 sahis yakalanmistir. Yakalanan sahislardan 4’ü terör örgütü mensubudur. 2 bin 384 sahis ise hududu geçemeden engellenmistir. Böylelikle 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarimizdan yasa disi yollarla geçmeye çalisirken yakalananlarin sayisi bin 448’e yükselmistir. Hududu geçemeden engellenen kisi sayisi da 30 bin 15 olmustur.”

Dost ve kardes ülkelerle olan tarihi ve kültürel baglara dikkati çeken Tugamiral Aktürk, “Türk Silahli Kuvvetlerimiz, terörle mücadele ve hudut güvenligi ile mavi ve gök vatanimizdaki hak ve menfaatlerimizi korumanin yani sira milli meselemiz olan Kibris, ‘iki devlet, tek millet’ anlayisi ile bir ve beraber oldugumuz Azerbaycan, tarihi ve kültürel baglarimiz olan Balkanlar, dostluk ve kardeslik iliskilerimiz bulunan Libya ve Somali basta olmak üzere birçok cografyada kardes, dost ve müttefik ülkelerin hakli davalarina destek olmayi sürdürmektedir” seklinde konustu.



KFOR Birligi 1 Mart’ta göreve baslayacak

Aktürk, ayrica NATO Kosova Gücü (KFOR) ihtiyat birligi rotasyon planlamasi çerçevesinde bir komando taburunun 28 Subat’ta Kosova’ya intikal ettigini belirterek, “Italya’dan görevi devralacak birligimiz, 1 Mart-1 Haziran tarihleri arasinda görev yapacaktir” açiklamasinda bulunu.

“ABD tarafindan gönderilen ‘Taslak Teklif ve Kabul Mektuplari’ Bakanligimiza ulasmistir”

40 adet yeni F-16 Blok-70 alimi ve 79 adet F-16’nin modernizasyonuna iliskin de açiklamalarda bulunan Tugamiral Aktürk, “Hava Kuvvetleri Komutanligimizin ihtiyaçlari dogrultusunda 40 adet yeni F-16 Blok-70’in tedariki, mevcut 79 adet F-16’nin ise modernize edilmesi ile bunlara ait mühimmat, malzeme ve teçhizati içeren talebimize iliskin ABD tarafindan gönderilen ’Taslak Teklif ve Kabul Mektuplari’ Bakanligimiza ulasmistir. Ilgili birimlerimiz gerekli inceleme ve degerlendirmelere baslamistir” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile