Muğla'da Roman Bando Üyelerinin 'Kadro' Tepkisi

Muğla Müzisyenler Derneği Başkanı Hakan Çelebi, Muğla Büyükşehir Belediye Bandosu'nun Roman üyelerine ayrımcılık yapıldığını öne sürdü.

Çelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, bandodaki 14 müzisyenin daha önce temizlik işleri kadrosunda çalıştıklarını, yetenekleri görülerek bandoya alındıklarını söyledi.

Müzisyenlere bandoda kadro verilmediğini öne süren Çelebi, 14 bando üyesinin Roman olmasının bunda etkili olduğunu iddia etti. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Recep Altınok'un da bandonun Roman üyelerine ayrımcılık yaptığını öne süren Çelebi, şöyle konuştu:
"Bunlar müzisyen insanlar. Müzisyen kadrosuna alınsalar, çalışsalar daha iyi olmaz mı? Temizlik şirketi adı altında, taşeron firma altında çocuklarımız bandoda çalışıyorlar. Biz bunu istemiyoruz. Biz önce insanız. Muğla Büyükşehir Belediyesi ile görüşeceğiz, eğer bununla ilgili gerekli önlemler alınmazsa suç duyurusunda bulunacağız."
Bando üyeleri daha sonra dernek binası önünde Muğla zeybeği çaldılar.
Öte yandan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Recep Altınok, konuyla ilgili olarak açıklama yapmak istemediğini dile getirdi. Altınok, açıklamanın Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını bildirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile