Murat Kurum Açiklamasi' Ilk Isini Kuracak Gençlerimize 100 Bin TL Sermaye Verecegiz'

Murat Kurum Açiklamasi' Ilk Isini Kuracak Gençlerimize 100 Bin TL Sermaye Verecegiz'

Bagcilar’da gençlerle bir araya gelen AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum, “Gençlerimize iliskin projelerimizi açikladik. Ilk isini kuracak gençlerimize 100 bin TL sermaye verecegiz. Kaynagi dogru yönetirseniz, çalisirsaniz, liyakatli ekiplerle kadrolarla çalisirsaniz, kaynak bulunur. Istanbul gerçekten kendi kendine yeten, hatta kendisinin disinda 81 ilde de izi olan bir sehrimiz. O yüzden biz kaynaklarimizi dogru kullanmaya çalisacagiz. Dogru insanlarla, liyakatli kadrolarla çalisarak bu hizmetleri yapmak istiyoruz” dedi.



Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum, Bagcilar Mahmutbey Selanikliler Dernegi’nde gençlerle bulustu. Murat Kurum,”Aslinda uygun bir sekilde proje de hazirlamistik. Gençlerimiz gördü mü bilmiyorum, bu projeyi yapmak üzere bayagi da güzel bir çalisma ortaya koyduk. Buradaki kültürü, dostlugu kardesligi, o kardeslik hukukunu devam ettirecek, baskalarinin da ifade ettigi gibi buraya geldiginizde gerçekten evinize gelmis gibi hissedeceginiz çalisma. Annelerimizin kizlarini gelin ettigi, annelerimizin oglunu askere gönderdigi tüm hatiralarin devam ettigi Mahmutbey mahallemizin, yine aslina uygun bir sekilde dönüsümünü istiyoruz. Sevgili gençler burayi özel bir mahalle olarak düsünüyoruz. Buradaki kültürün yasatilmasi, burada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayal ettigi o muasir medeniyetler seviyesine çikaracak adimlarin atilmasi, bizim için çok kiymetli çok degerli” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Ilk isini kuracak gençlerimize 100 bin TL sermaye verecegiz”

Gençler için hazirladiklari projelerini anlatan Kurum,“Gençlere biz diyoruz ki; aslinda gelecegimizin teminati ama ben biraz daha farkli bakiyorum bu konuya. Gençler gelecegin teminati olmakla birlikte aslinda bugünün de karar vericileri. Sizlerle birlikte karar verecegiz, sizlerle birlikte uygulayacagiz. Bir Meclis Üyesi adayimizi Bagcilar’dan gösterdik. Aslinda buradaki amaç Mahmutbey mahallemizin taleplerini, ihtiyaçlarini kiymetli baskanimizin da söyledigi gibi birebir takip edebilmek. Ihtiyaçlari gidermek adina da Bagcilar’da Abdullah Baskan’a Istanbul Büyüksehir Belediyesi olarak biz de desteklerimizi verecegiz” dedi.

Is kurmak isteyen gençlere destek vereceklerini söyleyen Kurum, “Bagcilar’da Mahmutbey mahallemizi söyle istiyoruz, içinde kültür merkezlerinin oldugu, kütüphanesinin oldugu Büyüksehir Belediyemizle yapacagimiz sosyal tesislerle birlikte buradaki piril piril gençlerimiz çok daha güzel bir sekilde yasasinlar istiyoruz. Amacimiz bu, hedefimiz bu. Teknolojiye iliskin yazilim kurslarindan tutun da, her türlü kurslari alabileceginiz, kendinizi her alanda egitebileceginiz yerler olsun istiyoruz. Gençlerimize iliskin projelerimizi açikladik. Ilk isini kuracak gençlerimize 100 bin TL sermaye verecegiz. Niye veriyoruz, ben Pendik’te bir Teknopark’a gittim. Gencimizin biri bir tane yazilim yapmis, o yazilimla birlikte 15 milyon TL sermaye destegi almis. Böyle onlarca gencimiz var, istiyoruz ki bu dene yap atölyeleriyle buradaki StartUp’lar ile birlikte gençlerimize biz de sermaye destegi verelim kendi isini kurabilsin. Insaat mühendislerinin bazilari statik proje gibi isler yapar. Hesaplarini yapar, proje kismiyla alakali projesi deriz biz onlara. Ben de arkadasimla birlikte böyle bir ofis kurmak istedim. Babama gittim dedim ki; ‘baba ben is kuracagim. Arkadasimla Salihli Kula’da. Bize para lazim. Bize bilgisayar alacak, bir de ofis açacak bir kaynak lazim. Yarisini ben karsilayacagim, yarisini arkadasim karsilayacak.’ Babam da dedi ki; ‘Ben para veremem. Sen çalis kazan.’ Belki o gün ben projeci olarak baslasaydim, bugün belki farkli bir alandaydim bilemiyorum. Ama sag olsun babamiz her zaman bizim yanimizda oldu. Istiyorum ki gençler kendi islerini kurabilsinler, ilk ofislerini açabilsinler. O yüzden de mesela paylasimli ofisler açacagiz. Bagcilar’da da olacak. Bu ofislerde kendi ofisinizi isyerinizi açacaksiniz. Biz de size sermaye destegi verecegiz. Egitim destegi verecegiz. Bu manada sizleri her alanda yetistirecek destekler verecegiz ki, sizler çok daha farkli alanda kendinizi yetistirin. Ülkemizin gelecegi adina, bütün dünya ülkeleriyle yarisacagiz. Her alanda ülkemize yeteneginiz çok önemli, degerli” seklinde konustu.

Kuracaklari Gençlik Meclisi hakkinda da bilgi veren Murat Kurum, “Her alanda kendine yeten sehir olmak o kadar önemli ki, Istanbul’u biz ülkemizin lokomotif sehri görüyoruz ve Istanbul ülkemizin en önemli degeri.

Kültürel degerinin disinda bir de ekonomik degeri var. Burada teknolojinin merkezi olsun istiyoruz. Istihdamin merkezi olsun, buradaki gençler gelecege umutla baksinlar, okumak bir külfet olmasin. Kuracagimiz Gençlik Meclisi’nde Bagcilar’dan temsilci arkadaslarla birlikte Gençlik Meclisi ile karar alacagiz ve o karari beraber uygulayacagiz. Öncelikle Baskanim da anlatti, Istanbul bir deprem sehri. Bu deprem sehrinde önceligin deprem olmasi lazim. Deprem dönüsümü olmasi lazim. Bagcilar’da bugün 3 tane dönüsüm projesini yapan bir agabeyiniz, kardesinizim. Belediye baskaniyla birlikte o dönüsüm projelerini gerçeklestirdik. Kütüphanesi, kiraathanesi, yürüyüs yollari, bisiklet yollari, huzurla vakit geçiriyor. Bagcilar’da bir metrekare yesil alan yok. Baktiginizda sizin vakit geçireceginiz bu yesil alanlar çok daha fazla olsun istiyoruz. Hafta sonlari arkadaslarinizla gidin, vakit geçirin, spor yapin kütüphanelere gidin, orada eglenin istiyoruz ki yürüme mesafesinde tüm Bagcilar’in ulasabilecegi bir alana bu millet bahçesini kazandiriyoruz. Istanbul’un her yerinde de bu hizmetleri yapmak bizim hedefimiz. Bunu da gençlerimizle birlikte yapalim istiyoruz. Bu bir gençlik hareketi, bir kadin hareketi olsun istedik” diyerek konusmasina devam etti.

“Liyakatli ekiplerle kadrolarla çalisirsaniz, kaynak bulunur”

Daha önce afet bölgelerinde verdigi sözlerin de ‘kaynagi nasil bulacaksiniz?’ denilerek elestirildigini hatirlatan Murat Kurum, verdigi sözleri her zaman tuttugunu ve yerine getirdigini söyledi.



Liyakatli kadrolarla ve dogru harcama ile kaynak sorunu olmayacagini vurgulayan Kurum, “Sandiga gideceksiniz. Sandiga giderken de sizlerden suna bakmanizi istiyorum; bu yerel seçim hizmet seçimi. Hizmet ve eserlerin yapilacagi seçim. Bizim hamdolsun geçmis 5 yilimizda bakanlik yaptigimiz görev boyunca verdigimiz sözleri tutmaya çalistik. Afetler oldu, afetlerde biz hep oradaydik. Milletimize söz verdik, o sözleri hep tuttuk. Elazig’da, Malatya’da, Izmir’de böyle oldu. Kastamonu’da, Rize’de ve Bartin’daki sellerde böyle oldu. Antalya’da Mugla’da çikan orman yanginlarinda böyle oldu. O zaman bize dediler ki; ‘kaynagi nereden bulacaksin.’ Biz kaynagi bulduk. Kaynagi dogru yönetirseniz, çalisirsaniz, liyakatli ekiplerle kadrolarla çalisirsaniz, kaynak bulunur. Istanbul gerçekten kendi kendine yeten, hatta kendisinin disinda 81 ilde de izi olan bir sehrimiz. O yüzden biz kaynaklarimizi dogru kullanmaya çalisacagiz. Dogru insanlarla, liyakatli kadrolarla çalisarak bu hizmetleri yapmak istiyoruz. Tabii bunu yaparken de sizlerin destegiyle yapacagiz.” dedi.



“Türkiye Yüzyili’nin parlayan sehrinin Istanbul olmasini istiyoruz.”

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum, 31 Mart’ta yapilacak seçimin önemine dikkat çekerek, “Biz Mahmutbey mahallemiz için de ihtiyaçlar neyse o ihtiyaci gideren tarafta olacagiz. Mahmutbey’in gençligi için buradaki kadinlarimiz buradaki yavrularimiz için buradaki büyüklerimiz için buradaki degerleri koruyarak medeniyetimizi, kültürümüzü ve inancimizi içinde barindiran Istanbul böyle bir sehir. Biz de bu sehrin bu degerleriyle birlikte Türkiye Yüzyili’nin parlayan sehri Istanbul olmasini istiyoruz. Bagcilar’in parlayan mahallesi Mahmutbey olsun istiyoruz. Bu projeleri de sizlerin destegiyle yapacagiz. Ben hep söz verdigim isleri yapmaya çalistim. Hamdolsun geçmisimizde bu çerçevede verdigimiz sözleri tutmakla geçti. Biz göreve geldigimizde, Mahmutbey mahallesini bu hale getirecek ve sizin burada huzur içerisinde güven içerisinde yasayacaginiz projeyi yapmak istiyoruz. Bu seçim sizin geleceginiz adina vereceginiz karari oylayacagimiz seçim. Bu seçim Bagcilar’da Mahmutbey’deki kentsel dönüsümle alakali gençlerimizin gelecegiyle alakali o StartUp’larin, dene yap atölyelerinin, kütüphanelerin gençlik merkezinin yapilacagi seçim olacak. Bunlarin kararinin verilecegi seçim olacak” konusmasini sürdürdü.

“Ben hiçbir zaman reklamlarin pesinde kosmadim”

Hiçbir zaman bahane üretmeden, sadece isini yaptigini ve reklam siyaseti pesinde olmadigini ifade eden Kurum,“El birligi içerisinde bizim tek hedefimiz Istanbul’a Istanbul’un gençligine hizmet etmek. Istanbul’un 39 ilçesinde hizmet etmekten baska bir amacimiz yok. Geçmiste de ben hiçbir zaman reklamlarin pesinde kosmadim, algi üretmedim, bahane üretmedim. Isim neyse o isimi yapmaya çalistim. Sizlerden ricam, yaptigimiz islere söyle bir bakin. Tabii ki siyaset size belki uzak, tabii ki bazen kendi penceremizden bakiyoruz biz de bazen diyoruz ki çocuklarimiza ‘oglum, kizim babam bir tane basketbol topu almisti o kadar sevinmistim ki günlerce onunla uyudum.’ Bizim çocuklugumuz öyleydi. Bir tane spor ayakkabi o zaman pahaliydi. Spor ayakkabi aldi, eskimesin diye günlerce giymedim ayakkabiyi. Sonuçta sizin pencerenizden de bakabilmemiz lazim. O gün öyleydi, bugün daha farkli. Gençlerimiz ayakkabisini da giyiyor, daha güzel sartlarda egitim de aliyor, daha güzel okullarda de okuyorsunuz. Biz istiyoruz ki bunlar çok daha yukarilara çekilsin. Gençlik Meclisi çok önemli. Sözle degil icraatla bunlari gerçeklestirecegiz ve sizlerle birlikte gerçeklestirmek istiyoruz” ifadeleriyle sözlerine devam etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile