Muratpasa Belediyesi, Avrupa Kentleriyle Yaslilar Için Is Birligi Yapti

Muratpasa Belediyesi, Avrupa Kentleriyle Yaslilar Için Is Birligi Yapti

Antalya’da Muratpasa Belediyesi, Barselona’nin da aralarinda oldugu Avrupa kentleriyle pandeminin yalnizlik hissine ve unutkanliga neden oldugu yaslilar için ‘iyi olma hali’ basliginda çalismalar yapacak.

Dünya Saglik Örgütü (DSÖ) Avrupa Saglikli Sehirler Agi üyesi olan Muratpasa Belediyesi, Italya’nin Udine kentinde düzenlenen Saglikli Yaslanmanin On Yili (2021-2030) baslikli çalistaya katildi.

Çalistayda Muratpasa Belediyesi Covid-19 pandemisinden en çok etkilenen gruplardan biri olan yaslilar üzerine yaptigi çalismalari, aralarinda Ispanya’dan Barselona’nin da bulundugu Italya, Danimarka, Hirvatistan, Irlanda, Ingiltere’den sehirlerle paylasti.

Çalistayda, belediyelerin yani sira Avrupa’nin çesitli ülkelerinden sivil toplum kuruluslari, akademisyenler bir araya geldi. Çalistayin sonunda yerel ve uluslararasi düzeyde is birligi imkanlarinin gelistirilmesi için yol haritasi olusturuldu. Muratpasa Belediyesi, gelecek dönem Ispanya, Ingiltere gibi ülkelerden sehirlerle pandeminin yalnizlik hissine ve unutkanliga neden oldugu yaslilar için ‘iyi olma hali’ basliginda çalismalar yapacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile