Mus'ta Tarlada Ailesine Yardim Eden Genç, Tip Fakültesini Kazanmanin Sevincini Yasiyor

Kocaeli Üniversitesi Tip Fakültesini kazanan Bünyamin Dönmez: 'Hem tarlada çalismak hem de sinava hazirlanmak zor oluyor. Köyde yasayan ögrencilerin en büyük sorunlarindan biri de bu bence'

Mus'ta çiftçilikle ugrasan ailesine yardimci olan 20 yasindaki Bünyamin Dönmez, azimle çalisarak Kocaeli Üniversitesi Tip Fakültesini kazanmanin mutlulugunu yasiyor.

Mus Ugur Lisesinden geçen yil mezun olan Dönmez, istedigi bölümü kazanamayinca bu sene tekrar üniversite sinavina hazirlanmaya karar verdi.

Kente 15 kilometre mesafedeki Kiyik köyünde tek geçim kaynaklari çiftçilik olan ailesine tarla islerinde yardim eden Dönmez, kisitli imkanlarina ragmen azimle çalisarak Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'nda (YKS) Kocaeli Üniversitesi Tip Fakültesini kazandi.

Ailenin 9. çocugu Dönmez, küçüklügünden beri hayalini kurdugu doktorluk için ilk adimi atmanin sevincini yasiyor.

- "Insan çalisinca her seyi yapabiliyor"

Bünyamin Dönmez, gazetecilere, köyde hem ailesine tarla islerinde yardimci oldugunu hem de sinava hazirlandigini söyledi.

Tarlada yetistirdikleri ürünleri satarak geçindiklerini anlatan Dönmez, söyle konustu:

"Hem tarla da çalismak hem de sinava hazirlanmak zor oluyor. Köyde yasayan ögrencilerin en büyük sorunlarindan biri de bu bence. Hem konuyu kaçiriyorsun hem de hocayi dinleme firsatin gidiyor. Ekstra çabalarla tekrar konuyu ögrenmeye çalisiyorsun. Bunlara ragmen insan çalisinca her seyi yapabiliyor. Ben de birçok konuyu çalisarak, bol bol soru çözerek kavradim. Takildigim konularda ögretmenlerimden yardim aldim. Insanlarin azmedip çalistiginda basaramayacagi hiçbir sey yok. Emeklerimin karsiligi olarak Kocaeli Üniversitesi Tip Fakültesini kazandim."

Dönmez, "Yeri geldi tarlaya gittim ve o yorgunluga ragmen evde de çalismak zorunda kaldim. O yorgunlukla verim düsüyor ama mecburen böyle olmasi lazimdi. Çok mutluyum. Yasadigim bütün yorgunluklari unuttum." dedi.

Baba Sadettin Dönmez de oglunun tip fakültesini kazanmasinin mutlulugunu yasadigini, onunla gurur duydugunu belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile