Mustafa Necib Alayeli Anadolu Lisesi'nden Mezun Olan 58 Öğrenci, Çeşitli Yükseköğretim Programlarına Yerleştirildi

Gediz ilçesinde faaliyet gösteren Mustafa Necib Alayeli Anadolu Lisesi'nden bu yıl mezun olup Lisans Yerleştirme Sınavına katılan 78 öğrenciden 58'i, üniversitelerin çeşitli programlarına yerleştirildi.

Mustafa Necib Alayeli Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Pekbilgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 78 mezundan 58'inin üniversitelere yerleşmesiyle yüzde 75 başarı oranının yakalandığını bildirdi.

Okulun, kurulduğu 1992 yılından bu yana ilçe eğitimine önemli katkılar sağladığını belirten Pekbilgin, şunları kaydetti:

''Eğitim kalitesini her yıl artıran okulumuzdan bu yıl 58 öğrenciyi üniversitelere yerleştirebilmenin sevincini yaşıyoruz. Okulumuz yakaladığı bu güzel başarısıyla hem bizlerin hem de ilçemizin yüzünü güldürdü. Geçen yıl Anadolu Liseleri arasında Kütahya'da yerleştirme sonuçlarına göre il ikincisi olmuştuk. Bu yıl da bu başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum. 15 öğrencimiz Mühendislik, bir öğrencimiz Mimarlık, 3 öğrencimiz İlahiyat, 8 öğrencimiz Eğitim, 17 öğrencimiz İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerini, bir öğrencimiz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri, 13 öğrencimiz Hemşirelik bölümlerini kazandı. Öğrencilerimizin yetişmesi ve okulumuzun seçkin bir eğitim yuvası haline gelmesinde büyük emeği geçen Rose Maria Carla Alayeli hanımefendiye, okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim.''

Muhabir: Mehmet Altıntaş

Yayıncı: Sedat Gök
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile