NEVÜ'lü Akademisyenlere 'Uzaktan Egitimde Ölçme Ve Degerlendirme' Semineri Verildi

NEVÜ'lü Akademisyenlere 'Uzaktan Egitimde Ölçme Ve Degerlendirme' Semineri Verildi

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) Egitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Anabilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Funda Nalbantoglu Yilmaz tarafindan final sinavlari öncesi dogru ölçme uygulamalari için farkindalik olusturmak amaciyla akademik personele yönelik “Uzaktan Egitimde Ölçme ve Degerlendirme” konulu çevrim içi seminer verildi.



Çevrim içi ortamda yapilan seminere; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Muhammet Sevki Aydin ve üniversitenin akademik personelleri katildi.

Seminerin açilis konusmasini yapan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, egitimde ölçme ve degerlendirme yaklasimlarinin ögrencinin derse olan katilimlari üzerindeki etkilerine degindi. Ölçme ve degerlendirme sürecinin ihtisas isteyen bir konu oldugunu vurgulayan Rektör Aktekin “Kapsam geçerliligi olan ve güvenilir sinav yapmamiz hem pedagojik ilkeler açisindan bir zorunluluk, hem de adil olmak açisindan önemlidir. Burada hedef herkesin ögrendigi ve hak ettigi kadar not almasidir. Uzaktan egitim sürecinde de sinavlar; saglikli, geçerli, güvenilir, bilenle bilmeyeni ayirt edecek, verilen süre içerisinde yapilabilecek ve akademik niteligi artirici olmalidir” diye konustu.



Doç. Dr. Funda Nalbantoglu Yilmaz “Uzaktan Egitimde Ölçme ve Degerlendirme” konulu sunumunda; dönem sonu sinavlari öncesinde yüksekögretimde ölçme uygulamalarinin odagi, üst düzey düsünme becerilerini ölçme, soru hazirlarken dikkat edilecek noktalar, sinav güvenligi konularindan bahsetti. Doç. Dr. Funda Nalbantoglu Yilmaz ayrica uzaktan egitimde performans görevi/ödev/projelere dair dikkat edilmesi gereken noktalara da degindi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile