Niğde İmam Hatip Lisesi, Ulusal Uzlaşı Olimpiyatlarında Türkiye birincisi oldu

Niğde Anadolu İmam Hatip Lisesi, 7-8 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen Ulusal Uzlaşı Olimpiyatları'nda 'Kültür ve Yaşamda Uzlaşı' kategorisind

Niğde Anadolu İmam Hatip Lisesi, 7-8 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen Ulusal Uzlaşı Olimpiyatları'nda 'Kültür ve Yaşamda Uzlaşı' kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

Türkiye geneli ortaöğretim öğrencilerine sosyal barış bilinci kazandırmak, birlikte yaşama kültürünü geliştirmek ve bu konuda aksiyoner olmalarını teşvik etme düşüncesini amaçlayan Ulusal Uzlaşı Olimpiyatları finali sonuçlandı. İstanbul Özel Coşkun Eğitim Kurumlarının düzenlemiş olduğu Ulusal Uzlaşı Olimpiyatlarında 61 ilden 838 projenin katıldığı yarışmada Niğde İmam Hatip Lisesi'nden Rumeysa Uludoğan ve Esra Kilit'ten oluşan ekip Türkiye Birincisi oldu.

Niğde'nin adını tüm Türkiye'ye duyuran ekibi Vali Âlim Barut, makamında kabul ederek birinci olan projenin sunumunu izledi. Kabulde Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, Niğde İmam Hatip Lisesi Müdür Ali İhsan Çakmak, Proje Koordinatörü İlsay Olcay da hazır bulundu. Öğrencilerin Türkiye Birincisi olan proje sunumunu izleyen Vali Barut, Kültür ve Yaşamda Uzlaşı adlı projenin güncel ve önemli bir konu olduğunu vurgulayarak, "Öğrencilerimizin bu projesi toplumumuzun ihtiyaç duyduğu kardeşlik duygularını çok güzel anlatmış. Kültürler arası diyaloga bugünlerde daha çok ihtiyacımız var. Kendilerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yaşar da, Niğde'nin adını tüm Türkiye'ye duyuran bu önemli yarışmada birinci olan öğrencileri ve öğretmenlerini tek tek kutlayarak, öğrencileri altınla ödüllendirdi.

Proje Koordinatörü ve Fizik Öğretmeni İlyas Olçay, ülkemizin saygın ve başarılı okullarının yer aldığı final yarışmasının çok heyecanlı geçtiğini belirterek, "Hiçbir olimpiyat tecrübemiz olmamasına rağmen yaklaşık 2,5 aydır öğrencilerimizle sıkı bir çalışma içine girdik. Finalist olduktan sonra çalışmalarımız daha da ciddileşti. Afiş ve sunum hazırlıklarında, okulumuzda diğer öğretmen arkadaşlarımızın ve öğrencilerimizin katılımlarıyla adeta bir seferberlik yaşandı. Ülke çapında başarılarıyla isim yapmış özel ve devlet okullarının arasından sıyrılarak bu başarıyı elde ettiğimiz için çok mutluyuz. Bu başarıyı sağladıkları için öğrencilerimiz Hatice Rumeysa Uludoğan ve Esra Kilit'e teşekkür ediyorum. Birincilik İmam Hatip camiasına ve Niğde'mize armağan olsun."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile