Toplantıya Kaymakam Abdullah Dölek, Belediye Başkanı Bekir Keskin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, organizasyonun proje danışmanı Özlem Aytekin, ilçedeki mandıra sahipleri ve bazı daire müdürleri katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Kaymakam Abdullah Dölek, “Ödemiş’te süt festivalinin yapılması konusunda mandıra işletme sahipleri fikir sahibi olarak bundan 3,5 ay önce başlatılan çalışmalarda son aşamalara gelindi. Günlük 800 ton süt üretiminin olduğu bir yerde kaymakamlık yapıyorum. Bölge olarak tarım, hayvancılık, süt ürünleri ve süs bitkilerinde marka olacak potansiyele sahibiz. Bu sene ilkini görücüye çıkaracağımız festivalimizin ardından kasım ayında da süs bitkileri fuarı var. Tüm gücümüzle bu çalışmalara yöneleceğiz. Çalışmaları artık profesyonel mantıkla sürdüreceğiz ve sürdürmek zorundayız ve bu şekilde hareket edersek başarılı oluruz” dedi.
YENİ İZKA PROJESİ ONAYLANDI
“Belediye olarak Ödemiş ve çevresindeki mandıralarımızın sularının yıkanması ve arıtma tesislerinin ortak kullanımı konusunda yaptığımız işbirliğinde başarılı olduk” diyen Belediye Başkanı Bekir Keskin de, şunları söyledi: “Sektörün bu güzelliği ve başarısına katkı sağlamak için ikinci bir proje hazırladık. İzmir Kalkınma Ajansı’ndan projemizin onayı bugün geldi. Proje, reaktör kurarak kirlik oranını düşürüp, bu suyu atık su arıtmaya vermek. Mandıralarımızın çevre faktöründe gelişimleri adına sizlerle bu konuyu paylaşmak istedim. Bu çalışma ile yıllık 500 bin lira tasarruf sağlanacak. Kamu-özel sektör işbirliği ile bunu başarıyoruz. Belediye olarak da yöremizdeki tüm fuar ve etkinliklere destek veriyoruz. Bu festival yöremize kazançlar getirsin.”
ÖDEMİŞ, ÜRETİMDE BURDUR İLİNİN ÖNÜNDE
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş da, şunları söyledi: “Ödemiş tarım ve hayvancılığın en yoğun olduğu bölge. Ödemiş’te bu sene ilki düzenlenecek olan festival öncesi Ödemiş olarak süt üretiminin neresindeyiz ona bakmamız lazım. Burdur il ve ilçelerinde toplam 220 bin hayvan bulunuyor ve 1000 ton süt üretimi var. Ödemiş’te ise 100 bin civarında hayvan var ve üretimimiz 700-800 ton. Yani Burdur ilinden üretim olarak yüzde 50 öndeyiz. Bölge ekonomisine büyük girdisi tarım ve hayvancılık. Peyniri, yoğurdu ve ayranı ile festivalin tanıtımının en iyi şekilde olacağını bekliyoruz.”
Mandıracılar adına konuşan Mustafa Arapoğlu ise, “Şubat ayında Ödemiş’te faaliyet gösteren mandıralar olarak böyle bir festivalin yapılması için yola çıktık. Bu konuda kaymakamlığımız, belediyemiz, ilçe tarım müdürlüğü, birlik ve mandıralar olarak neleri yapacağımızı ortaya koyduk. İyi sonuçlar ve başarılı bir organizasyonun olacağını düşünüyoruz” dedi.
ÜÇ GÜN BOYUNCA PEYNİRİN YANI SIRA MÜZİĞE DE DOYULACAK
Organizasyonu tanıtıma hazırlayan Euro Basın sahibi Özlem Aytekin de, “Ödemiş peynirinin marka değerini yükseltmek için mandıralarımız bu festivali organize etmeyi planladılar. Hiç zaman kaybetmeden Ödemiş’in geleneksel lezzetlerini, hem Türkiye’de hem de dünyada tanıtma adına kolları sıvadılar. Festivalde mandıralar stantlarında peynir tadımları yaptırmayı ve maharetlerini sergilemek adına en iyi tulum peyniri yarışmaları yapacaklar. Üç günlük etkinlik boyunca halk oyunları gösterileri, yörenin sevile sanatçıları konserler verecekler. Peynirin yanı sıra müziğe de doyacağız. Festivalde köy pazarları kurulacak, yöresel el sanatları sergileri bulunacak. Coşkulu festival için hazırız. Markaların hak ettiği yere taşınması hedefimiz olmuştur, bunda kaymakamımız sayın Abdullah Dölek ve belediye başkanımız sayın Bekir Keskin’in katkıları ve Ödemiş’in tanıtımı adına kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Ödemiş Süt Ürünleri Festivali'nde Son Hazırlıklar Gözden Geçirildi
Ödemiş Süt Ürünleri Festivaline iki hafta kala son hazırlıklar gözden geçirildi, Belediye Nikah Salonu'nda basın toplantısı düzenlendi.