OEDAS'tan Kütahya'nin Gediz Ilçesine 100 Milyon Liralik Yatirim

OEDAS'tan Kütahya'nin Gediz Ilçesine 100 Milyon Liralik Yatirim

OEDAS, Kütahya’nin Gediz ilçesinde iki dagitim merkezi ile 13 adet trafo köskü yatirimi yaparak, ilçedeki havai hatli sebekeyi yer alti kablolu sebekeye dönüstürüyor. Bu çerçevede ilçeye 100 milyon liralik yatirim yapan OEDAS, gerilim düsümünü önleyerek ve yeni enerji taleplerini karsilayarak, sürdürülebilir enerji arzi performansinda artis saglamayi hedefliyor.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskisehir, Kütahya ve Usak illerinin elektrik dagitim hizmetini saglayan Osmangazi Elektrik Dagitim AS (OEDAS), 2022 yili yatirimlari çerçevesinde Kütahya’nin Gediz ilçesine 100 milyon liralik yatirim gerçeklestiriyor. Gediz ilçesinin Umurbey Mahallesi ve bu mahalle sinirlari içinde bulunan sanayi çarsisinin yer aldigi bölgedeki havai hatli sebekenin yer alti kablolu sebekeye dönüstürülecegini söyleyen OEDAS Kütahya Il Müdürü Kamil Ugur Mumcu, “Bu çerçevede bölgeye iki adet dagitim merkezi ile 13 adet trafo köskü yatirimi yapiyoruz. Çalismalarin tamamlanmasi ile gerilim düsümleri önlenecegi gibi yeni enerji talepleri de karsilanacak. Böylece sürdürülebilir enerji arzi performansinda artis saglayacagiz. Tüm bu çalismalar için Gediz ilçemize 100 milyon TL’lik yatirim yapiyoruz” dedi.

“Akilli sistemlere yatirim yapiliyor”

Kütahya’nin gelecegin akilli sebekelerine sahip, modern ve kaynaklarini verimli kullanan bir sehir olmasina katki sunmayi hedeflediklerini anlatan Mumcu, Türkiye’nin akilli sistemler yolculugunda Kütahya’nin ön siralarda yer almasi hedefiyle yatirimlarina hiz kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Mumcu, Kütahya genelinde yilsonuna kadar plansiz elektrik kesintilerini yüzde 20 oraninda azaltmayi hedeflediklerini belirterek, böylece 2017’den itibaren yapilan yatirimlar neticesinde sürekli ve sürdürülebilir enerji arzi performansindaki artis oraninin yüzde 50 olacagini ifade etti.

Mumcu ayrica, 7 gün 24 saat hizmet veren ‘ALO 186 OEDAS Çözüm Merkezi, ‘OEDAS 186’ mobil uygulamasi, tüketici hizmet merkezleri, internet sitesi ve e-posta araciligiyla tüm vatandaslarin iletisime geçebilecegini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile