Ögrenciler LGS Öncesi Tarsus Doga Parkinda Stres Atti

Ögrenciler LGS Öncesi Tarsus Doga Parkinda Stres Atti

İçel Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi bünyesinde faaliyet yürüten egitimi destekleme kurs merkezlerinden hizmet alan ögrenciler, yaklasan LGS öncesinde Tarsus Doga Parkinda stres attilar.

İçel Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Egitim Hizmetleri Sube Müdürlügü bünyesinde yer alan kurs merkezlerinde egitim alan ögrenciler, geleceklerini yakindan ilgilendiren ve 4 Haziran’da yapilacak olan Liselere Geçis Sistemi (LGS) sinavi öncesinde gerçeklestirilen sosyal etkinliklerle moral buluyorlar. Halkkent, Hal, Özgürlük, Kazanli, Turgut Türkalp, Mithatpasa, Çilek ve Eski Ömerli Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezlerinin imkanlarindan faydalanan ögrenciler, İçel Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligina bagli Tarsus Doga Parkinda keyifli dakikalar yasadilar.

Ulasimlari, Büyüksehir Belediyesine bagli toplu tasima araçlariyla yapilan ögrenciler, günesli havada ve ögretmenlerinin nezaretinde parki gezdiler. Egitim Hizmetleri Sube Müdürü Cem Karakus’un da eslik ettigi gezide ögrenciler, bir yandan stres atarken, diger yandan farkli türdeki onlarca hayvani yakindan görüp, bol bol fotograf çektiler.

“Ögrencilerimizi sinava sadece akademik olarak degil, psikolojik olarak da hazirliyoruz”

İçel Büyüksehir Belediyesi Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde psikolojik danisman olarak görev yapan Duygu Çeviker, verilen temel brans derslerinin yani sira, ögrencileri psikolojik olarak da sinava hazirladiklarini belirterek, “Ögrencilerimizi sinava sadece akademik olarak degil, psikolojik olarak da hazirliyoruz. 4 Haziran’da gerçeklesecek LGS’ye az bir süre kala, birkaç saatligine de olsa sinav stresinden uzaklasmalari için Tarsus Hayvanat Bahçesine gezi düzenledik. Bu gezimizde merkez ve Tarsus’ta bulunan 8 subemizden ögrencilerimiz bir araya geldiler. Kendi yas gruplariyla sosyalleserek, sinav sürecinde yasadiklari kaygilarin ortak oldugunu görmüs oldular” dedi.

Yil boyunca tüm derslerden aldiklari egitim, birebir etütler, haftalik deneme sinavlari gibi imkanlarin yani sira, bu sekilde motive edici etkinliklerle de ögrencilerin ve velilerin yanlarinda olmaya devam edeceklerini kaydeden Çeviker, “Sinava girecek olan tüm ögrencilerimize simdiden basarilar diliyor ve emeklerinin karsiligi olarak güzel sonuçlar alacaklarina inaniyoruz” diye konustu.



“Arkadaslarimizla birlikte çok güzel vakit geçirdik”

Kurs merkezi ögrencilerinden Seyma Özpekmezci, sinav öncesi Tarsus Doga Parkinda stres atma imkani bulduklarini söyleyerek, “Sinava az bir süre kalmasina ragmen, hocalarimiz motive olmamiz için bizi hayvanat bahçesine getirdi. Hem stres attik hem de arkadaslarimizla birlikte çok güzel vakit geçirdik. Buraya geldigimiz için herkese çok tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Bizi çok mutlu etti”

Tarsus Doga Parkina ilk kez geldigini ifade eden Kazanli Kurs Merkezi ögrencilerinden Narin Cengiz ise “Sinava çok az bir süre kalmisken buraya gelmemiz hem stresimizi azaltti hem de bizi çok mutlu etti. Çok tesekkür ederiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile