Ögrenciler Üretti, 7 Milyon Liralik Ciro Yapildi

Ögrenciler Üretti, 7 Milyon Liralik Ciro Yapildi

Sultansehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Müdürü Salih Delice, Yiyecek Içecek Hizmetleri Alan Sefi Özlem Midik ve Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alan Sefi Serkan Karanfil ile birlikte Millî Egitim Müdürü Necati Yener’i ziyaret etti.

Okul bünyesinde ögretmen ve ögrenciler tarafindan "Çikolis" markasi ile üretimi yapilan çikolata ürünleri ve üretim süreci hakkinda Yener’e bilgi veren Delice, alan sefi ögretmenlerle birlikte ürünlerin tanitimini da gerçeklestirdi.

Delice, Millî Egitim Bakanliginca hayata geçirilen; "Mesleki Egitimde 1000 Okul" projesi kapsaminda okul bünyesinde kurulan atölyede üretilen Çikolis ürünlerinin kisa sürede Türkiye’nin taninan ve sevilen tatlari arasinda yerini almayi basardigini belirterek, geçen yil 7 milyon TL’lik ciro yapildigini ifade etti.

Alan ögrencilerinin bu kapsamda aylik 4 bin TL gelir elde ettiklerini kaydeden Delice, Çikolis ürünlerinin müsterilere ulastirildigini kaydetti.

Sivas Milli Egitim Müdürü Necati Yener ise kisa sürede çikolata ürünlerinde marka olusturan Sultan Sehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Müdürü Salih Delice, ögretmen ve ögrencilerini tebrik etti.

Yener "Meslek liselerimiz kendilerine sunulan imkân ve olanaklari en iyi sekilde degerlendirerek, ülkemizin gelismesi ve kalkinmasina, üretimine ve nitelikli is gücüne önemli katkilar sunuyor. Bunun en güzel örneklerinden bir tanesini de Sultansehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz olusturuyor. Sizler, mesleki egitim sürecini basarili bir sekilde yürütürken, üretim sürecini de önemli bir marka degeri olusturarak taçlandirdiniz. Tebriklerimi sunuyor, basarili çalismalarinizin devamini diliyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile