Oktay Anilanmert'in Sergisi Is Sanat Ankara Sanat Galerisi'nde Açildi

Oktay Anilanmert'in Sergisi Is Sanat Ankara Sanat Galerisi'nde Açildi

Sanatçi Oktay Anilanmert’in sergisi Türkiye Is Bankasi Iktisadi Bagimsizlik Müzesi binasinda yer alan Is Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde açildi.



Genellikle resimlerinde, günümüz dünyasinda kaybolmakta olan insan ögesinin degerlerini ve yasamla konularini yorumlayan sanatçi Oktay Anilanmert’in sergisi Türkiye Is Bankasi Iktisadi Bagimsizlik Müzesi binasinda yer alan Is Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde açildi. 2018 yilinda hayatini kaybeden sanatçinin bu sergisinde, geçmis yillarda açtigi sergilerinden bir seçki yer aliyor. Desenleri ve beyaz agirlikli resimleri ile taninan Anilanmert, bu kez Boston’da yaptigi çalismalarindan dogan ve hareketin öne çiktigi daha renkli eserlerle de ziyaretçisi ile bulusuyor.

Yapilan açiklamaya göre, uluslararasi sergi, bienal, gösteri ve yurtiçi sanatsal etkinliklerde 1960’li yillarda yer almaya baslayan Oktay Anilanmert, genellikle resimlerinde soyut-gerçeküstü, minimalist anlatimlarla, bazen mizah-espri bazen de elestiren bir yaklasim ile dikkat çekiyor. Zitliklarla göze çarpan bu eylemler yasamla ilgili çagrisimlarla yüklüdür. Sanatçinin resimlerinde izlendigi gibi, birbirine karisan, kaynasan figürler zaman zaman birbirlerini yönlendirmekte ve sürüklemektedir. Bu tavir ve biçim anlayisi, kendi yazip sahneledigi pantomim oyunlarina da yansimistir. Pantomimdeki kisa ve öz anlatimlarin, iç içe geçen beden dili ve oyun temalarinin yeniden resimleserek birbirlerini besledikleri ve Oktay Anilanmert’in sanatçi kisiliginin olusmasinda önemli rol oynadiklari görülür. Oktay Anilanmert’in üreticiligi resimde oldugu kadar, büyük düzenlemeler, fresk uygulamalari, metal yapitlari, mozaik panolar, pantomim metinleri ve oyunlarinda da gözlenebilmektedir. Oktay Anilanmert’in eserlerini Ankara Ulus’ta bulunan Türkiye Is Bankasi Iktisadi Bagimsizlik Müzesi’nin 3. katinda yer alan Ankara Sanat Galerisi’nde ücretsiz ziyaret edilebilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile