Okul Alışverişi Mahmutpaşa Esnafının Yüzünü Güldürmedi

Okul Alışverişi Mahmutpaşa Esnafının Yüzünü Güldürmedi

Eğitimde geçilen 4+4+4 sistemi ile ilk kez okullu olan öğrenci sayısı 2,5 milyonu buldu ama velilerin alışveriş için uğrak yeri olan Mahmutpaşa'daki esnaf mutlu değil.

Gelenlerin çoğunun sadece fiyat sorduğundan dert yanan esnaflar, Çin malları ve dev alış veriş merkezleri yüzünden satış yapamamaktan şikayetçi. Okulların açılmasıyla hareketlenen Mahmutpaşa'nın esnaflarından Ahmet Çelebi, sayısı gün geçtikçe artan alışveriş merkezleri ile rekabet etmekte zorlandıklarını kaydetti.

Çelebi, "Vatandaşın alternatifleri çoğaldı. Özellikle kredili satış imkânları bizi mağdur etti." dedi.

Piyasadaki Çin malları yüzünden de mağdur olduklarını ifade eden Çelebi, "Vatandaş, daha ucuz olduğu için Çin mallarını tercih ediyor. Bizim ürünler daha kaliteli. Çin malları yanında pahalı kalıyoruz." diye konuştu.

Çelebi, kendi ürünlerinin fiyatlarının 20 TL ile 40 TL arasında olduğunu da belirtti.

Esnaf Hatice Yıldız da satışlardan memnun değil. Önceki senelere göre hareketliliğin daha az olduğunu dile getiren Yıldız, satışını yaptığı eşyalar içinde en çok sırt çantasının rağbet gördüğünü anlattı. Satışlarda düşüşü de vatandaşın Mahmutpaşa'daki dükkanlar yerine alış veriş merkezlerini tercih etmesine bağladı. Kırtasiyeci Ramazan Ünlü ise şimdiye kadar yaptığı satışlardan memnun. Bununla birlikte mağazalara nazaran yüzde 30 daha ucuza mal satmalarına rağmen vatandaşın eskisi gibi kendilerini çok tercih etmediğini söyledi.

Kırtasiye malzemesi alınırken çocukların sağlığı açısından güvenilen ürünlerin tercih edilmesini tavsiye eden Ünlü, ailelere özellikle silgi seçimine dikkatli olunması gerektiğini vurguladı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile