Öncüpinar Sinir Kapisinda 25 Milyon Liralik Kaçak Ilaç Ve Elektronik Esyalar Yakalandi

Öncüpinar Sinir Kapisinda 25 Milyon Liralik Kaçak Ilaç Ve Elektronik Esyalar Yakalandi

Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza ekiplerince Öncüpinar Gümrük Kapisinda gerçeklestirilen operasyonda, toplam 25 milyon Türk Lirasi degerinde ilaç ve kimyasal maddelerin yani sira kamera, dron ve cep telefonundan olusan elektronik esya ele geçirildi.

Halk sagligini tehdit eden girisimler ile illegal ticarete karsi Gümrük Muhafaza ekipleri için 24 saat teyakkuz halinde çalismalarini sürdürüyor.

Ticaret Bakanligi Öncüpinar Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü ekiplerinin yürüttügü risk analizi ve hedefleme çalismalari çerçevesinde Türkiye’den Suriye’ye çikis yapmak üzere Öncüpinar Gümrük Kapisi’na gelen bir tir süpheli görülerek taramaya tabi tutuldu. X-ray tarama görüntülerinde gümrük idaresine yasal olarak beyan edilen kullanilmis plastik kasalarin oldugu bölgede süpheli yogunluk görülmesi üzerine araç, ekiplerce fiziki olarak arandi.

Gerçeklestirilen kontrollerde aracin dorsesinin ön tarafinda gümrük idaresine beyan edilen 2 bin 400 kap “kullanilmis plastik kasalarin” içerisine gizlenmis vaziyette 266 bin 723 adet muhtelif ilaç oldugu anlasildi. Ayrica dorsede yaklasik 280 litre olmak üzere 57 bidon içerisinde “dietil eter” cinsi kimyasal madde, drone ve kameradan olusan 30 adet elektronik esya ve 16 adet cep telefonu cinsi esya ele geçirildi.

Yakalanan kaçak esyanin toplam degerinin ise yaklasik 25 milyon Türk Lirasi oldugu anlasildi.

Olaya iliskin sorusturma Kilis Cumhuriyet Bassavciligi nezdinde devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile