Orman Köylüsüne Destekler Sürüyor

Orman Köylüsüne Destekler Sürüyor

DÜZCE – Düzce’de orman köylüsüne saglanan süt sigirciligi, dis cephe mantolama ve günes enerjisi ile elektrik üretimi (GES) projeleri için kullandirilacak krediler kura ile tespit edilerek sahiplerini buldu.

Bolu Orman Bölge Müdürlügünün orman köylülerinin desteklenmesi projesiyle (ORKÖY), orman köylüsünü bilgilendirmek ve kredi kullanmak isteyenleri tespit etmek için Düzce Orman Isletme Müdürlügünce düzenlenen toplantilar tamamlandi.

Düzce’de uygulanan süt sigirciligi, dis cephe mantolama ve GES projeleri için kullandirilacak krediler kura ile tespit edilerek sahipleri belirlendi.

2023 yilinda ORKÖY dahilinde Düzce Orman Isletme Müdürlügüne bagli Akpinar köyünde 3 aileye 2’ser adet simenter irki süt inegi ve Esentepe köyünde 3 aileye 2’ser adet simenter irki süt inegi için süt sigirciligi projesiyle kredi kullandirilacagi, bu kredinin yüzde 20’si ORKÖY hibesi olup, kalaninin 1 yil geri ödemesiz 5 yil boyunca yillik 5 taksitte geri ödemeli olacak.

Saz köyünde 5 haneye ve Yenitepe köyünde 11 haneye olmak üzere toplam 16 haneye GES günes enerjisi ile elektrik üretimi sistemi kredisi kullandirilacagi ve bu kredinin yüzde 20’sinin ORKÖY hibesi olacagi kalaninin 1 yil geri ödemesiz ve 8 yil boyunca yillik 8 taksitte geri ödenecek.

Kabalak köyünde 15, Erdemli köyünde 7, Nasirli köyünde 14 ve Taslik köyünde 11 adet olmak üzere toplam 47 orman köylüsüne dis cephe montalama kredisi kullandirilacagi ve kullandirilan kredilerin yüzde 20 sinin ORKÖY hibesi olacagi, kalaninin 1 yil geri ödemesiz ve 5 yil boyunca yillik 5 taksitte geri ödemeli olacagi bildirildi.

Yetkililerce yapilan açiklamada, orman köylüsüne verilen ORKÖY desteklerinin, orman köylüsünün refah düzeyinin yükseltilmesinin hedeflendigi ve alternatif geçim kaynaklarinin olusturularak orman köylüsünün her daim yaninda olundugunun hissettirilecegi ifade edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile