Osmangazi'den Temiz Ve Yenilenebilir Enerjiye Katkı

Osmangazi'den Temiz Ve Yenilenebilir Enerjiye Katkı

Osmangazi Belediyesi, atık yağların toplanmasını sağlayarak temiz ve yenilenerebilir enerjiye katkı sağlıyor.

Sadece 2009 yılında 30 bin 770 kilogram atık yağ toplayan Osmangazi Belediyesi, temiz ve yenilenebilir enerji çalışmalarına destek veriyor. Yürüttüğü bu çalışmayla atık yağların içme suyunu kirletmesinin önüne geçerken, diğer taraftan da toplanacak olan yağların biyodizele dönüştürülmesini sağlayan Osmangazi Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Uludağ Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu'nun düzenlemiş olduğu "Ulusal Yenilenebilir Enerji Kongresi"ne katkılarından dolayı plaketle ödüllendirildi. Plaketi Osmangazi Belediyesi adına Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Fatih Ören aldı.
Ören, "Ekonomik açıklar birbirimizden aldığımız borçlardır, ekolojik açıklar ise gelecek nesillerden çaldıklarımızdır. İçinde bulunduğumuz yüzyılın en önemli ve en güncel kavramlarından olan Enerji ve Çevre konularını seçerek bir farkındalık yarattıkları için Genç Girişimciler Topluluğuna teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Ören, dünyanın yerelleştiğini belirterek, yetkileri giderek arttırılan yerel yönetimlerin insan hayatını doğrudan etkileyen konularda sosyal sorumluluk projelerinde yer aldıklarını dile getirdi. Osmangazi Belediyesi olarak daha sağlıklı, daha yaşanabilir bir Bursa için çaba harcadıklarını belirten Ören, yerel ve ulusal benzeri birçok projede yer aldıklarını belirtti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile