Osmaniye'de Gök Gürültülü Kuvvetli Yagis Uyarisi

Meteoroloji, sicakliklarin mevsim normallerinde seyrettigi Osmaniye için gök gürültülü kuvvetli saganak yagis uyarisinda bulundu.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlügü’nden yapilan son degerlendirmelere göre bölge genelinde havanin parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi bekleniyor. Yagislarin Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaras’in bati kesimlerinde gök gürültülü kuvvetli saganak seklinde olacagi tahmin ediliyor. Sicakliklarin mevsim normallerinde seyredecegi bölgede rüzgar kuzey ve vati yönlerden hafif yagis ile birlikte yer yer kuvvetli olarak esecek.

Meteorolojiden yapilan uyarida, “Bölge genelinin parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçmesi bekleniyor. Beklenen yagislarin aksam saatlerinden itibaren Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaras’in bati kesimlerinde gök gürültülü kuvvetli saganak seklinde olacagi tahmin ediliyor. Kuvvetli yagislarin olusturabilecegi ulasimda aksamalar, su baskini, yildirim, yükseklerde buzlanma ve don olayi gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile