Osmaniye'de Piknikçilere Orman Yangını Uyarısı

Osmaniye'de Ramazan Bayramı tatilinde ormanlık alanlarda piknik yapmayı planlayan vatandaşlar orman yangınlarına karşı uyarıldı.

Osmaniye Orman İşletme Müdürü Hasan Bozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, piknikçilerin ormanlık alanlarda ateş yakmamasını istedi.

Yaz mevsimi nedeniyle kuruyan otların ve çalıların orman yangını açısından risk oluşturduğunu belirten Bozan, şöyle devam etti:

''Havaların sıcak olması risk ortamlarını artırıyor. Bir ay boyunca oruç tutan insanlarımız elbette bayram tatilinde piknik yapmak isteyecekler. Bayram tatilinde yaylalara ve piknik alanlarına gidecek vatandaşlarımızın yangınlara karşı çok dikkatli olmaları gerekir. Pikniğe giden vatandaşlarımız, yaktıkları ateşi tam söndürmeden evlerine dönmemeli. Bazı piknikçilerin dikkatsiz bir şekilde yerde ateş yaktıklarına şahit oluyoruz. Bu da yangına davetiye çıkarıyor. Vatandaşlarımızın piknik ateşlerini sadece piknik alanlarında mangalda yakmalarını, piknikleri bittikten sonra da mangal ateşini söndürmelerini istiyoruz.''

Ramazan Bayramı tatili boyunca 24 saat görevde olacaklarını kaydeden Bozan, ''Bayramda işçilerim izin kullanmayacak. Huzurlu ve yangınsız bir bayram tatili için teyakkuzda olacaklar. Toplam 176 işçimiz 7 ayrı noktada konuşlanmış durumda. 10 arozözümüz de hazır durumda'' dedi.

Bozan, olası orman yangınlarının 177 Yangın İhbar, 155 Polis İmdat veya 156 Jandarma telefonlarına bildirilmesi gerektiğini belirtti.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Tuğba Temir / Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile