(özel Haber) Sınırı Aşan Mermileri Biriktiren Çocuklar, Top Mermilerinin Açtığı Deliklerde Oynuyor

Suriye'nin Kobani kentinde yaklaşık 5 ay süren savaşın sona ermesi ile birlikte Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı sınır köylerinde de hayat normale döndü.

Savaşın izlerini taşıyan köylerdeki çocuklar ise, sınır aşan mermileri biriktirip, top mermilerinin deliklerinde oynuyor.
Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani kentinde IŞİD ve Kürt güçleri arasındaki 5 aylık savaşın sona ermesi ile sınırın Türkiye tarafındaki Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı sınır köylerinde de hayat normale döndü. Tahliye kararının kalkması ile tekrar dolmaya başlayan köylerdeki savaşın izleri ise çocukların oyuncakları oldu. Sınır aşan mermi ve şarapnel parçalarını isabet ettiği yerlerden alan çocuklar, onları hatıra amaçlı saklıyor. Tüm mermileri ve kullanıldığı silahları tanıyan çocukların en büyük eğlence kaynağı ise sınırı aşan havan ve top mermilerinin duvarlarda açtığı delikler.

Öte yandan, savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya sığınan ve çadırlarda misafir eden Kobanili çocuklar da kendileri için çadır kentte yapılan park ve spor alanlarında oynayarak, savaşın yaralarını kapatmaya çalışıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile