(ÖZEL) Kurban Etlerini Uzun Süre Posetlerde Bekletmeyin, Direkt Buzluga Atmayin

(ÖZEL) Kurban Etlerini Uzun Süre Posetlerde Bekletmeyin, Direkt Buzluga Atmayin

Kurban Bayrami’na sayili günler kala vatandaslara yönelik tavsiyeler veren kasap esnafi, etlerin uzun süre posette bekletilmemesinin önemine dikkat çekti.

Sayili günlerin kaldigi Kurban Bayrami için vatandaslarin hazirliklari basladi.

Kurbanlik satis yerlerinde yogunluklar baslarken, kasap esnafi kesim ve et saklama kosullariyla ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Özellikle hijyene dikkat edilmesi gerektigini belirten Eskisehirli kasap, toprak üstünde kesim yapilmamasini söyledi.

Kesim sonrasinda ise etlerin bozulmamasi ve kokmamasi için posetlere birakilmamasi gerektigini ifade eden esnaf, dinlendirilmeyen etlerin buzluga atilmamasini tavsiye etti. Kazalarin önüne geçmek için ise bilmeyen kisilere kesim yaptirilmamasinin önemli oldugu aktarildi.

”Etleri kesinlikle posette bekletmeyin, direkt olarak buzluga atmayin”

Eskisehir’de uzun yillardir kasaplik yapan Kadir Sen, hem hayvanin aci çekmemesi hem de vatandaslarin rezil olmamasi için bilmeyen kisilere kesim yaptirilmamasi gerektigini dile getirdi. Etlerin tasinmasi haricinde posette tutulmamasini belirten Sen, “Bahçede kesim yapan vatandaslarin hijyene çok önem vermesi lazim. Bu bayramda hava sartlari sicak olacagi için buna daha fazla dikkat edilmeli. Mesela topragin üstünde kesim yapilmamali. Kazalari önlemek için daha çok bu isten anlayan kasaplarin kesim yapmasi lazim. Öbür türlü hem hayvan eziyet çeker hem de vatandas kendi kestiginden bir sey anlayamaz. Etini de degerlendiremez, problem olur. Kesim yapildiktan sonra ise etler sadece tasima amaciyla posetlere birakilmali. Eve getirildigi zaman mutfak tasina sofra bezi yayilmali ve etler birbirine degmeyecek sekilde yerlestirilmeli, etin buhari çikmali. Bazi vatandaslar eti aldiklari gibi direkt olarak torbayla birlikte buzluga atiyorlar ve tatile gidiyorlar. Ondan sonra geldikleri zaman ise etin koktugunu söylüyorlar. Ama böyle olmaz. Bazi vatandaslar ise direkt olarak kavurma ve kiyma istiyor. Et 1-2 saat dinlenmedigi sürece bunlar da güzel olmaz, rengini almaz. Bunun disinda etler kesimden 10-12 saat sonra dolaplara koyulmali. Öbür türlü sicak etler birbirine degdigi zaman sikinti olur. Özellikle söylüyorum, kesinlikle posette et birakmayin. Aksi takdirde et kokar ve yiyemezsiniz. Öte yandan biz kasaplar olarak bayramin birinci gününde hizmete devam edecegiz. Kesim yerlerine gidenler de olacak. Elimizden geldigince vatandaslarimiza yardimci olmaya çalisacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile